Ανανέωση:

Στα περσινά επίπεδα θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν για τα τουριστικά καταλύματα. Αυτό δείχνουν οι κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα τουριστικά καταλύματα της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών.

Στην έκβαση της φετινής σεζόν και όχι μόνο αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

«Ο τουρισμός είναι πολύ ευαίσθητο προϊόν. Είναι δύσκολο από τώρα να γνωρίζουμε πως θα πάει η σεζόν. Τον επόμενο Οκτώβριο θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για μας», είπε ο κ. Τοκούζης.

Σε ερώτηση για την τουριστική αγορά που φαίνεται να πήγε καλύτερα σε ότι αφορά τις κρατήσεις φέτος ο κ. Τοκούζης δήλωσε:

«Η Γερμανική αγορά πάει καλά σε ότι αφορά τις κρατήσεις. Και οι άλλες όμως εξελίσσονται εξίσου καλά».

Ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων. Ένα από αυτά είναι η κατοχύρωση των τίτλων.
Όπως εξήγησε ο κ. Τοκούζης για το θέμα είναι ενήμερος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας.

Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων ζητούν να μετέχουν στη διαδικασία που αφορά την κατοχύρωση των τίτλων ως ο φορέας που έχει και το σχετικό αρχείο.

Όμως η διαδικασία εκ του νόμου πρέπει να εξελίσσεται μέσω του ΞΕΕ. Όμως οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων διαφωνούν γιατί δεν είναι μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε είχε επαφή σήμερα με το γραφείο του πρωθυπουργού στην Αθήνα και όχι μόνο σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στα προβλήματα των ιδιοκτητών καταλυμάτων.

 118 total views,  2 views today