Αύριο θα συνεδριάσει η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, επαναφέροντας την επανεξέταση του περιβόητου γλυπτού, που τοποθετήθηκε μπροστά από το Ενυδρείο κι έφερε τα πάνω-κάτω στα μέλη της, προ ολίγων ημερών, αναγκάζοντας τον Δήμαρχο Α. Καμπουράκη να τους καλέσει στο γραφείο του και να τους ζητήσει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έξι τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης είχαν ψηφίσει “παρών” στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, με συνέπεια να μην περάσει από τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου το θέμα και να προκαλέσει τριγμούς στη δημοτική αρχή.

Μιλώντας στον sky o τοπικός σύμβουλος Κώστας Γλεντής για την επαναφορά της συζήτησης του θέματος, τόνισε ότι βρέθηκε η νομική φόρμουλα, και όσοι ψήφισαν παρών, «διόρθωσαν» τη ψήφο τους, επικαλούμενοι ότι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά ή δεν είχαν καταλάβει το θέμα.

Στο έγγραφό τους, οι πέντε εκ των έξι συμβούλων (πλην του Μιχάλη Μιχάλη Μαντικού), Ευανθία Μαντικού, Δημήτρης Ιντζές, Ιφιγένεια Λοϊζου, Στέφανος Πορτσέλλης και Στράτος Καρανικόλας, επικαλούνται ότι δεν κατάλαβαν την κρισιμότητα του θέματος, που μπορεί να δημιουργήσει…διπλωματικό επεισόδιο με την Ισπανία!!!

Διαβάστε αναλυτικά στο παραπάνω έγγραφο που επισυνάπτεται τους λόγους που επικαλέσθηκαν στο αίτημα που κατέθεσαν.

Συγκεκριμένα το δεύτερο αυριανό θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορά τη “Γνωμοδότηση περί έγκρισης χωροθέτησης γλυπτού αφιερωμένου στον πρώτο περίπλου της γης πριν από 500 χρόνια και στους Έλληνες ναυτικούς που συμμετείχαν στην αποστολή”, μετά από αίτημα μελών του συμβουλίου. Επίσης πρώτο θέμα συζήτησης είναι η έγκριση του Επιχειρησιακού-Τεχνικού Προγράμματος για το 2021.

Η συνεδρίαση με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη, είναι προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών.

 1,145 total views,  2 views today