Ανανέωση:

Πραγματοποιήθηκε χθες μετά τον καθαγιασμό των υδάτων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Το παρόν έδωσαν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές του νομού Βασίλης Υψηλάντης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Μίκα Ιατρίδη ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου ο πρόεδρος του τμήματος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ Ν. Αιγαίου κ. Κόκκινος περιφερειακοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εργαζομένων στα σώματα Ασφαλείας.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος που ευχήθηκε επιτυχίες στο ΝΟΡ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου κ. Δημήτρης Χριστοδούλου έκανε απολογισμό και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΝΟΡ αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι κυρίως οικονομικής φύσεως.

Τόνισε μάλιστα πως η περιφερειακή αρχή συμπαρίσταται στα προβλήματα του ΝΟΡ.
«Το ότι δεν έχει κλείσει ο ΝΟΡ οφείλεται στο Θεό. Οφείλεται όμως και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας γιατί διαφορετικά θα έχουμε προβλήματα. Για να λαμβάνουμε μέρος σε αγώνες όμως πρέπει να πληρώνουμε κάποια χρήματα. Μπορούμε όμως να στηρίξουμε τον αθλητικό τουρισμό. Μας ταλανίζει το θέμα που αφορά την παραχώρηση του χώρου μέχρι το 2028. Επίσης μας έχουν παραχωρηθεί η ακτή και ένας άλλος χώρος τον οποίο μισθώνουμε αλλά χρήματα δεν έχουμε λάβει από το 2010.Έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων για την έξωση του εκμισθωτή αλλά τίποτε δεν έγινε», τόνισε ο πρόεδρος του ΝΟΡ κ. Δημήτρης Χριστοδούλου και ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου για την έξωση του εκμισθωτή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και τόνισε πως ήρθε η ώρα οι τοπικοί φορείς να στηρίξουν το Ναυτικό Όμιλό Ρόδου.
«Χαίρομαι που είπατε μόνο ο Θεός. Χαίρομαι που έχετε μαζί σας το ταμείο δηλαδή την περιφέρεια. Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει τα λεφτά.Ως εκ τούτου εμείς περισσεύουμε.Επειδή εκτιμούμε τον ΝΟΡ όλοι μας μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι. Σας καλώ σε σύσκεψη στην περιφέρεια όλοι οι βουλευτές με τη συμμετοχή και του Δήμου για να συνδράμουμε και να μην είμαστε του χρόνου εδώ να λέμε τα ίδια. Δεν αξίζει στη Ρόδο να έχει ένα Ναυτικό Όμιλο σε παρακμή και μιζέρια», δήλωσε ο κ. Κόνσολας και τόνισε πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πιστεύει πολύ στο ναυταθλητισμό.

«Είστε άξιοι γιατί με τα μέσα που έχετε κρατάτε ζωντανό το ΝΟΡ. Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε, αυτή τη δομή που ήταν πάντα σημείο αναφοράς. Χρήματα υπάρχουν πάντα. Αλλά χρειάζεται και σχεδιασμός για το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη που αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
«Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Εύχομαι να είμαστε του χρόνου εδώ και να μιλάμε για τις μελλοντικές αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν», τόνισε.
«Είναι γνωστά και διαχρονικά τα προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου. Ένα από αυτά είναι οι μεταφορές. Πριν από ένα χρόνο τέθηκε σε εφαρμογή το Μεταφορικό Ισοδύναμο που καλύπτει τις μεταφορές των αθλητών. Όμως το ΜΙ εξελίσσεται και πρέπει να δούμε την κάλυψη του κόστους για τη μεταφορά των λέμβων. Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε ζωντανό το ΝΟΡ », δήλωσε ο βουλευτής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός που αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κόνσολα για την πραγματοποίηση σύσκεψης για την επίλυση των προβλημάτων του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η δουλειά που κάνει η ΠΝΑΙ σε ένα τομέα στον οποίο από την πρώτη στιγμή δώσαμε βάρος ως προς την πολιτική μας. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης δεν δοκιμάστηκαν μόνο οι υποδομές αλλά  και η κοινωνία. Πήραμε απόφαση να στηρίξουμε δράσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Όμως η Περιφέρεια δεν είναι ο φορέας που έχει τα λεφτά. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Είμαστε η φτωχότερη Περιφέρεια στην Ευρώπη αλλά στηρίζουμε την κοινωνία σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Στον αθλητισμό ο προϋπολογισμός μας είναι τριπλάσιος. Πως το κάνουμε αφού δεν έχουμε λεφτά; Το κάνουμε γιατί  έχουμε βούληση, χρηστή διοίκηση, καθαρό μυαλό στόχους. Θα χαρούμε πολύ να μας βοηθήσετε να έχουμε και λεφτά . Εμείς προχωράμε αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Κάνουμε αυτό που είναι σωστό μακριά από λαϊκισμούς», τόνισε ο περιφερειάρχης.

 96 total views,  2 views today