Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού νοσηλευτικού και ιατρικού στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν έχει λυθείΣτην παρούσα φάση έχουμε 48 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή και σταδιακά επιστρέφουν στο νοσοκομείο. Έχουν  γίνει οι αιτήσεις για αναπλήρωση και υπάρχουν και οι δεσμεύσεις των πιστώσεων. Όποτε δοθεί το πράσινο φως από την 2η  υγειονομική περιφέρεια θα γίνουν οι προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.
Χρειάζεται όμως γερή ενίσχυση το νοσοκομείο σε ότι αφορά τους νοσηλευτές. Πέρσι προσλάβαμε 30 άτομα και δεν καλύφθηκαν τα κενά. Φέτος με τις νέες προκηρύξεις θα προχωρήσουμε πάλι σε προσλήψεις. Στόχος μας είναι η καλή λειτουργία του νοσοκομείου», είπε ο κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων ο κ. Ρουμάνης είπε πως τώρα υπηρετούν δύο στο νοσοκομείο.

«Σε ότι αφορά τους αναισθησιολόγους παραμένουμε με δύο ενεργούς και χρειαζόμαστε ακόμη ένα . Έχουν  γίνει δύο προκηρύξεις για την κάλυψη δύο μονίμων θέσεων και δεσμεύθηκαν χρήματα για να προσλάβουμε και  επικουρικούς αναισθησιολόγους . Επίσης  έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και με ιδιώτες γιατρούς αναισθησιολόγους που θα δεχθούν να εργασθούν με μπλοκάκι», τόνισε

Η κατάσταση  με τον κορονοϊό

Σχετικά με τον κορονοϊό ο κ. Ρουμάνης δήλωσε πως στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 14 άτομα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Δεν έχουμε κάποιον που να επιδεινώνεται η κατάσταση του. Η πορεία σε ότι αφορά τα κρούσματα είναι φθίνουσα. Προς το παρόν η κατάσταση ελέγχεται», είπε ο κ. Ρουμάνης.

Προετοιμασία έχει γίνει όπως τόνισε και για τη νοσηλεία παιδιών που ενδεχομένως να νοσήσουν από κορονοϊό.

Η τρίτη δόση του εμβολίου

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση των εμβολίων καθώς έχουν ανοίξει οι σχετικές πλατφόρμες για τις ευπαθείς ομάδες ενώ σύντομα θα ανοίξουν και για τους υγειονομικούς.

«Ήδη κάποιοι κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου. Εμείς ελπίζουμε πως  θα συμβάλουμε και σε αυτό για τους πολίτες. Όμως σε ότι αφορά το εμβόλιο που γίνεται στο νοσοκομείο  δηλαδή της εταιρείας Johnson φθίνει . Θα φθάσουμε να κάνουμε μόνο της Pfizer », τόνισε.

 

 866 total views,  5 views today