Η ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαναγρού και η δημιουργία μίας ακόμη γεώτρησης νερού στην περιοχή ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχε σήμερα (Παρασκευή) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαναγρού.

Με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Μιχάλη Παλαιολόγου και του προέδρου Μεσαναγρού Χαράλαμπου Λάμπρου, δρομολογήθηκαν οι τελευταίες παρεμβάσεις για τη λειτουργία του «Μουσείου Διαχρονικής και Πολιτιστικής Ιστορίας Νότιας Ρόδου» το οποίο θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη Ρόδο με δεδομένη τη σύγχρονη τεχνολογία και το πλούσιο υλικό που θα παρουσιάζει στους επισκέπτες του, για τη ζωή στη Νότια Ρόδο στην πορεία των χρόνων.

Ο Δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Θα λειτουργήσουμε στο κέντρο της Μεσαναγρού, ένα από τα πιο σύγχρονα και πλούσια λαογραφικά μουσεία στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν και κυρίως τους πολίτες που προσέφεραν υλικό, αλλά και τις γνώσεις τους για την ακριβή αποτύπωση εθίμων και ηθών της Νότιας Ρόδου».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο τέως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τσαμπίκος Χατζηκώστας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριαντάφυλλος Γεωργιάδης και τα μέλη Μιχάλης Καραγιάννης και Βασιλεία Καραγιάννη καθώς και ο συνταξιούχος δάσκαλος Γιάννης Καραγιάννης, η συμβολή του οποίου στην ενίσχυση των ευρημάτων του Μουσείου είναι σημαντική.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΡ και τη λειτουργία μίας ακόμη γεώτρησης στην περιοχή, η οποία μαζί με αυτήν που λειτούργησε πέρυσι θα λύσουν οριστικά θέματα υδροδότησης.

Επιπλέον προγραμματίστηκαν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο δρόμο που συνδέει τη Μονή Σκιάδη με τη Μεσαναγρό.

 450 total views,  2 views today