Μετά τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 στις 14/7/2020, όπου δεν έλαβε καμία απάντηση, επανέρχεται με νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Β. Κικίλια, για την έλλειψη εντατικολόγων στο Νοσοκομείο Ρόδου.

“Ενώ τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση πανελληνίως με αποτέλεσμα να διανύουμε το δεύτερο lockdown που βυθίζει την οικονομία της χώρας μας, η κυβέρνηση επικαλείται από τη μια τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, και από την άλλη το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο ιδιαίτερα στα νησιά μας. Για το λόγο αυτό -έστω και την ύστατη στιγμή – ζητάμε από τον υπουργό να θωρακίσει το Γ.Ν.Ρόδου με εντατικολόγους”, αναφέρει σχετικά η κυρία Μπακαδήμα.

Αναλυτικά παρακάτω η σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό:

Προς:  τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη εντατικολόγων στο Γ.Ν. Ρόδου»

Σε συνέχεια της από 14/7/2020 ερώτησής μου με θέμα «Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου» (Α.Π. 8239) ενημερωνόμαστε πως ο κ Βασίλης Κινούς, πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και διευθυντής της ΜΕΘ με δηλώσεις του την Παρασκευή 13/11/2020 επανέφερε το σοβαρό θέμα της έλλειψης εντατικολόγων που υπάρχει στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερωνόμαστε, δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου: «Σήμερα στη ΜΕΘ υπηρετούν 4 εντατικολόγοι και 10 νοσηλευτές. […] αν χρειαστεί ασθενείς με κορονοϊό να διασωληνωθούν, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής τους από εντατικολόγους γιατί δεν επαρκούν […] υπάρχει μια προκήρυξη για τρεις θέσεις αλλά μάλλον θα αποβεί άγονη. Πρέπει να επαναπροκηρυχθούν άμεσα αυτές οι θέσεις και να δοθούν επιπλέον κίνητρα για να δεχτούν γιατροί για να έρθουν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Μέχρι να καλυφθούν οι εν λόγω θέσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος μια λύση θα ήταν η αναγκαστική απόσπαση εξειδικευμένου προσωπικού ή η άμεση διακομιδή των ασθενών σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας που θα έχει ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ για να δεχθεί τέτοιου είδους περιστατικά».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Ε.Σ.Υ.,                                             

  Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για την κατάσταση στο Γ.Ν. Ρόδου;
  2. Αν ναι, ποια ακριβώς είναι η κατάσταση και πόσα κενά υπάρχουν;
  3. Από τις προσλήψεις που ανακοίνωσε πως θα γίνουν άμεσα, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πόσες αφορούν σε εντατικολόγους;
  4. Συγκεκριμένα για το Γ.Ν. Ρόδου πόσοι εντατικολόγοι προβλέπεται να προσληφθούν;
  5. Γιατί δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις ήδη προκηρυγμένες θέσεις;
  6. Προβλέπεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πλήρωσης των θέσεων;
  7. Δεδομένης της έλλειψης εντατικολόγων πού διακομίζονται τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ στο Γ.Ν. Ρόδου;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

 668 total views,  2 views today