Στο θέμα της πανδημίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη της σήμερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τόνισε πως η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της νόσου του κορονοϊού είναι οι εμβολιασμοί.

«Είμαστε ξανά σε  έξαρση σε ότι αφορά την πανδημία. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση είναι ότι τώρα έχουμε λύση  και αυτή  είναι το εμβόλιο. Ο λόγος που είμαστε έτσι είναι οι ανεμβολίαστοι και το γεγονός ότι το τοίχος ανοσίας κτίζεται μέσα από τη νόσηση και όχι από τους εμβολιασμούς του πληθυσμού. Το σημαντικό είναι πως δεν θα κλείσει η οικονομία. Δεν είναι αυτό η ενδεδειγμένη λύση. Επίσης το σύστημα υγείας είναι σε καλύτερη κατάσταση από  ότι  στην αρχή. Η λύση είναι μία και μοναδική και λέγεται εμβόλιο», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Η  κυβέρνηση  είναι προετοιμασμένη όπως ανάφερε η κ. Ασημακοπούλου καθώς υπάρχουν πλάνα για επίταξη των γιατρών αν και δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπισης της   κατάστασης  στη στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια.

«Πάντως στα θετικά τοποθετώ την είδηση ότι αυξήθηκαν τελευταία τα ραντεβού των πολιτών για εμβολιασμούς», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική κυρίως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

« Ενώ σε όλα  τα κράτη μέλη της Ευρώπης υπάρχει ομοψυχία του πολιτικού  συστήματος και των κομματικών μηχανισμών για  την αντιμετώπιση της πανδημίας η χώρα μας αποτελεί μια λυπηρή εξαίρεση ως προς τον τρόπο με τον οποίο η αντιπολίτευση διαχειρίζεται το θέμα. Θα  έλεγα πως το διαχειρίζεται με μικροκομματικούς όρους. Δεν χρειάζεται να κάνω ιστορική αναδρομή του τι έλεγαν από την αρχή. Να θυμίσω πως ο κ. Πολλάκης εμβολιάστηκε με το ζόρι και όσα λέει .  Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστούς όρους και με βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα».

Τα εθνικά θέματα και η Τουρκία

 Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας Τουρκίας που άρχισαν πάλι να εντείνονται μετά την υπογραφή των αμυντικών συμφωνιών της  Ελλάδος με την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

«Ο  πρόεδρος της γειτονικής χώρας στριμώχνεται και βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένος. Στη Λιβύη όπου γίνεται σύνοδος δεν είναι καλεσμένη η Τουρκία. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν επίσης δεν κάλεσε τη γειτονική χώρα   στην εμβληματική διάσκεψη για τη δημοκρατία που θα κάνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι εμμέσως αλλά σαφώς ότι  η  Ελλάδα αναγνωρίζεται  ως παράγοντας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ειρήνης », τόνισε η ευρωβουλευτής.

Η κ. Ασημακοπούλου  υπογράμμισε πως ο κ. Ερντογάν καταλαβαίνει πως βρίσκεται όλο και περισσότερο μόνος και κάνει αυτό που ξέρει. Να απειλεί και να προκαλεί.

 Το μεταναστευτικό και η αλλαγή στρατηγικής από την Τουρκία

Με αφορμή την αλλαγή στρατηγικής από την Τουρκία στο θέμα του μεταναστευτικού  η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι:

«Δεν θα αλλάξει τακτική ο κ. Ερντογάν. Εμείς θα πρέπει να αναδεικνύουμε στην πολιτική και διπλωματική σκακιέρα τον ρόλο που παίζει. Επίσης  δείχνουμε πως πορευόμαστε πάντα με οδηγό τη νομιμότητα . Ναι εφαρμόζει η γειτονική  Τουρκία νέες πρακτικές στο μεταναστευτικό γιατί σταμάτησαν να αποδίδουν οι προηγούμενες . Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό . Όσοι έχουν την ευθύνη θα κάνουν αυτό που πρέπει».

 Ο ρόλος των μέσων  κοινωνικής δικτύωσης και του Facebook  στη διαχείριση των δεδομένων

 Με αφορμή τη δραστηριότητα της στο Ευρωκοινοβούλιο  η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση που ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. 

 «Χθες ήρθε στην ολομέλεια μια πρώην εργαζόμενη του Facebook η οποία κατέθεσε στο Κογκρέσο. Εξήγησε τις πρακτικές των ψηφιακών κολοσσών στους οποίους  εργάστηκε. Με διάφορους αλγόριθμους  όπως ανέφερε καταστρατηγούν τα δικαιώματα των χρηστών. Μίλησε για το πώς βγάζουν τα κέρδη τους από την ασφάλεια  και πως επιτρέπουν την ρητορική μίσους πως καταστρατηγούν τη δημοκρατία σε περιπτώσεις επιρροής σε εκλογικά αποτελέσματα.Η κατάθεση της  διήρκεσε τρεις ώρες.  Σήμερα οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη  ήταν το θέμα της ημέρας στις Βρυξέλες. Στην ΕΕ μελετούμε τρόπους με τους οποίους θα προστατευθούμε από τέτοιες πρακτικές. Είχε σημασία να ενημερωθούμε πρώτα προκειμένου να νομοθετήσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας και να είμαστε σίγουροι πως οι τεχνολογίες αυτές υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο».

Σε ερώτηση αν είναι εφικτό να εφαρμοσθούν από την ΕΕ πολιτικές που θα προστατεύσουν τους πολίτες από  τέτοιου είδους προβλήματα   η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

“Και μπορεί και θα το κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όλες οι χώρες της ΕΕ διαθέτουν μια αντίστοιχη στρατηγική που θα υλοποιήσουν. Και η Ελλάδα έχει μια πολύ προχωρημένη στρατηγική για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχει και εγρήγορση και νομοθετική πρωτοβουλία που θα είναι απολύτως προστατευτική σε ότι αφορά τα δικαιώματα των χρηστών στην Ευρώπη και διεθνώς”.

 212 total views,  2 views today