Για πρώτη φορά μετά από τον ρόλο του αερολιμενάρχη η υπεύθυνη Τύπου της πρωτοβουλίας για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού και της γενικότερης κρίσης, αποφάσισε να ενημερώσει για το περιστατικό της Καλύμνου που διεκομίσθη χτες Τρίτη σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Αυτοσκοπός τελικά ήταν να …διαψεύσει τα Μέσα Ενημέρωσης, με τη διαφορά πως ακόμη και τα φιλικά προσκείμενα στον κ. Χατζημάρκο, έγραψαν πως επρόκειτο για περιστατικό covid19 αφού αυτή την ενημέρωση είχαμε ΟΛΟΙ από ανθρώπους του νοσοκομείου. Φυσικά η κ. Σμιλίδου ως επαγγελματίας δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει πως η είδηση δεν είναι για να σερβίρεται …μπαγιάτικη (με καθυστέρηση 24 ωρών). Υπήρξε πληροφόρηση για μεταφορά ασθενούς σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης και αυτή η πληροφορία αναφερόταν από νοσοκομειακούς γιατρούς ως κρούσμα κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της κ. Σμιλίδου

Σχετικά με την είδηση περί έκτακτης αεροδιακομιδής ασθενούς COVID-19  από το νοσοκομείο της Καλύμνου στο ΠΑΓΝ Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης 4/07/20,είδηση που αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο 39χρονος ασθενής βρέθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ στο τεστ COVID στο οποίο υποβλήθηκε, ωστόσο το βεβαρυμμένο ιστορικό του σε συνδυασμό με τα πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατέστησαν αναγκαία την μεταφορά του σε νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται ότι βάσει πρωτοκόλλου, για τα πνευμονολογικά περιστατικά ακολουθείται επίσης η διαδικασία επείγουσας αεροδιακομιδής μέσω του ΕΚΑΒ με κάψουλα αρνητικής πίεσης.

 2,457 total views,  3 views today