Εντονη συζήτηση γίνεται το τελευταίο τριήμερο για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Πέραν των όσων αναφέρονται για σχεδιασμό εισόδου «γαλάζιων» βουλευτών στο νέο σχήμα, εξαιρετικό ενδιαφέρον διαφαίνεται για τις αλλαγές «στην ουσία» υπουργείων που σχετίζονται με τη Ρόδο και τα νησιά μας. Η κάλυψη της χηρεύουσας θέσης του Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό από αυτά που συζητιούνται στα πολιτικά στέκια της περιοχής μας, αφού σχετίζεται και με την διατήρηση, αναβάθμιση ή μετακύλιση του Μάνου Κόνσολα σε άλλη κυβερνητική θέση.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με δημοσσιεύματα, πέρα από στελέχη που έχουν θέσει εαυτούς στο μικροσκόπιο του Μαξίμου, λόγω αστοχιών, όπως ενδεικτικά οι υπουργοί Τουρισμού και Εργασίας Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης Βρούτσης, διακινούνται διάφορα σενάρια καραμπόλας και σε κορυφαία χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ διακινείται το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να ανοίξει έναν νέο κύκλο δράσης, χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει υπουργοποίησή του , όπως εκτιμούσε κυβερνητική πηγή. Επίσης, αναμένεται αξιοποίηση προσώπων που έχουν αποκτήσει καλό δίαυλο επικοινωνίας με τα κεντρικά και οι δυνατότητές τους αξιολογούνται με θετικό πρόσημο. Ανάμεσά τους είναι ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, η τριάδα των διεθνολόγων Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καιρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου και έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη όπως οι Θοδωρής Ρουσόπουλος, Σπήλιος Λιβανός, Κώστας Γκιουλέκας, Χρήστος Κέλλας και Σταύρος Καλαφάτης. 

Για όσα ενδιαφέρουν με προτεραιότητα λόγω εντοπιότητας: Ο Μάνος Κόνσολας υπάρχει ενδεχόμενο να μετακινηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας μαζί με τον Γιάννη Πλακιωτάκη αναλαμβάνοντας τα του Αιγαίου αλλά και την ναυτική εκπαίδευση.

Αν αποχωρήσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού ο καθ’ όλα εκτός στόχων Λευτέρης Αυγενάκης, συζητείται το όνομα του Γιάννη Παππά, με τις ευλογίες πάντως και των παραγόντων του Πειραιά. Στο τηλέφωνο αναμένοντας, είναι και ο Βασίλης Υψηλάντης ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να δείξει την πίστη του και παραμένει σιωπηλός υπέρ του δέοντος και φυσικά με ασυμβίβαστο λόγω θέσης.  Ακόμη, σε κάποια στέκια των Αθηνών παρά τα αντίθετα που λέγονται, παίζει για το Υπουργείο Πολιτισμού, έστω για υφυπουργός, η Τόνια Μοροπούλου.

Πάντως σίγουρο είναι πως από τους βουλευτές Δωδεκανήσου δεν θα είναι παραπάνω από δύο σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως γράφεται σήμερα, εκτός άλλων θα πρέπει να υπολογίζεται ως επιτυχία για τα Δωδεκάνησα η διατήρηση του Γιώργου Γεραπετρίτη και μάλιστα σε ακόμα έναν ρόλο, συντονισμού έργου και στις Περιφέρειες.

 3,250 total views,  2 views today