Με εξαφανισμένες τις τοπικές αρχές από το να κάνουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση/δήλωση περί των μέτρων που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή, δεδομένου ότι η Ρόδος από τα ξημερώματα έχει περάσει σε ένα δεύτερο αυστηρό lockdown και στο βαθύ “κόκκινο” και τον κόσμο να είναι εξοργισμένο στα “κάγκελα”, αφού δεν μπορεί να πάρει σαφείς απαντήσεις, πορεύεται η Ρόδος…

Πλην του βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβγαλε μία γραπτή δήλωση, ουδείς από πλευράς του Δήμου Ρόδου ή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν εξέδωσε ή δήλωσε το παραμικρό, για να κατευθύνει τον κόσμο.

Σύγχυση επικρατεί προφανώς και στην Κυβέρνηση, αφού προφανώς το βαθύ κόκκινο είναι light καθώς με πρόφαση τις βαλβίδες εκτόνωσης κι αποσυμπίεσης, δεν ισχύουν τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονταν μέχρι τώρα στις περιπτώσεις που μία περιοχή μετακυλιόταν στο βαθύ κόκκινο.

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα στο Facebook, ενώ από χθες το απόγευμα μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, έχουν πάρει κυριολεκτικά “φωτιά” τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων για να ζητήσουν οι πολίτες περαιτέρω διευκρινήσεις.

Είναι προφανές ότι η ευθύνη κατηγοριοποίησης των περιοχών ανήκει στην ΓΓΠΠ και στον ΕΟΔΥ, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον οι τοπικοί άρχοντες να είχαν προχωρήσει σε μία κίνηση ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Σε αντίθεση με αυτό έσπευσαν να μας ενημερώσουν ότι ξεκινάει το… Bachelor στη Ρόδο για νυφοπάζαρο!

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας κυριάρχησε στη συζήτηση.

Ενδεικτικά είναι μερικά σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί:

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε πριν από λίγο ένα εύστοχο σχόλιο:

“Η ώρα είναι 3 το απόγευμα και ούτε μια επίσημη ανακοίνωση. Όλοι στη Ρόδο βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση μετά τη χτεσινοβραδυνή ρουκέτα με την οποία το νησί μας, η Χάλκη και η Αστροπαλιά μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο” !..
Από την ώρα εκείνη μέχρι τώρα, όλοι αναρωτιούνται για το τι ισχύει από σήμερα και τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα !. Βγαίνει ο δήμαρχος της Χάλκης και λέει ότι έγινε λάθος και αντί του χωριού Χάλκη της Λάρισας, ανακοινώθηκε το νησί της Δωδεκανήσου.
Ο δήμαρχος της Αστροπαλιάς ωρύεται και λέει ότι στο νησί δεν υπάρχει κρούσμα.
Ώρα είναι να βγει κι΄ο Καμπουράκης και να μας πει ότι έγινε λάθος και δεν είναι η Ρόδος , αλλά το Rhodes Island της…Αμερικής !,,
Επίσημη ανακοίνωση από την αθηναική Πολιτική Προστασία μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Ένας βουλευτής βγήκε και είπε τα δικά του. Τρέχα γύρευε !.. Οι τοπικοί αρμόδιοι εξαφανισμένοι !
Συμπερασματικά: Κύριοι σας το λέει τώρα όλος ο κόσμος, όσο μπορεί πιο κομψά: Τα σκατώσατε !..”

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός έγραψε επίσης τα εξής:

“Ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις και από τις 06:00 σήμερα το πρωί η περιοχή μας έχει ενταχθεί στο βαθύ κόκκινο.

Ήδη επικρατεί μεγάλη σύγχυση για το ποια μέτρα ισχύουν, ποιες αλλαγές υπάρχουν, τι θα γίνει με τα καταστήματα, τα κομμωτήρια, τις δραστηριότητες, τα ωράρια και γενικά τι αλλάζει μετά από την απόφαση αυτή.

Όλα αυτά καθορίζονται κάθε φορά με ΦΕΚ που εκδίδεται και περιγράφει αναλυτικά όλα τα μέτρα. Στο προηγούμενο ΦΕΚ είχαμε σαφή εικόνα για το τι θα ισχύει, για όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το επιδημιολογικό επίπεδο που εντάσσεται κάθε φορά μία περιοχή.

Αυτή την φορά όμως δεν είναι το ίδιο.

Έχουν προηγηθεί επίσημες δηλώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την χρήση οχήματος για τις μετακινήσεις του κωδικού 6 και άλλα.

Αυτές έρχονται σε αντίθεση, βάση προφορικές χθεσινές δηλώσεις Χαρδαλιά, χωρίς καμιά διάταξη νόμου εν ισχύ, με αυτά που προβλέπει το προηγούμενο ΦΕΚ με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλη σύγχυση και αγανάκτηση.

Τα ΦΕΚ θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμα μαζί με τις ανακοινώσεις και να εκδίδονται μαζί με αυτές ή σε ελάχιστο χρόνο μετά από αυτές !

Είναι απαράδεκτο 14 ώρες μετά τις ανακοινώσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, να μην έχει εκδοθεί το ΦΕΚ που ουσιαστικά καθορίζει συμπεριφορές και επηρεάζει τόσο άμεσα τον τρόπο που ζούμε και κινούμαστε!”

Μάλιστα ο sky δέχθηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός ότι εντασσόμαστε από σήμερα στην αυστηρότερη κατηγορία του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ που ζητούν ενημέρωση για τη λειτουργία των καταστημάτων, το αν μπορούν να μετακινηθούν π.χ. με το 6 σε χωριό της Ρόδου, μέχρι τι ώρα θα είναι το ωράριο κυκλοφορίας κλπ., ενώ πολλοί συμπολίτες μας κάλεσαν ακόμη και τις αστυνομικές αρχές που επίσης δήλωναν άγνοια και αναρμόδιοι να απαντήσουν, αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι ΚΥΑ στο ΦΕΚ.

 1,805 total views,  4 views today