Ένας χρόνος ακριβώς από τις εκλογές που ανέδειξαν Κυβέρνηση της χώρας τη Νέα Δημοκρατία.

Του Βάιου Ν. Καλοπήτα, Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής

Ένας χρόνος χωρίς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με ανατροφοδότηση του πολωτικού κλίματος που τεχνηέντως καλλιέργησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ασυδοσία, αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για μεγάλους περιπάτους και μεγάλα συμφέροντα. Ένας χρόνος ανεπάρκειας και αθέτησης υποσχέσεων.

Η πανδημία ως πρώτη και απρόβλεπτη κρίση που έσκασε στα χέρια του πρωθυπουργού ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της κυβερνώσας παράταξης. Τη συντήρηση, την επέκταση του πελατειακού κράτους, την δημιουργία νέων «ημετέρων και κουμπάρων». Ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του, άξιοι συνεχιστές του έργου του κ. Τσίπρα, αποστρέφονταιτων πραγματικών αναγκών του λαού και στο όνομα της κρίσης παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του.

Εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα αλαζονείας (βλ. επιτελικό κράτος), παραβιάζοντας το Σύνταγμα παρά τις συστάσεις της επιστημονικής επιτροπής του Κοινοβουλίου (βλ. μεταρρύθμιση για την Παιδεία), επαναφέροντας νόμους της Χούντας (βλ. νόμο για διαδηλώσεις) καθώς και με πληθώρα επικοινωνιακών τεχνασμάτων, η Κυβέρνηση νομοθετεί μόνη, δίχως διαβουλεύσεις, με παρωπίδες, και ξεχνά γιατί ψηφίστηκε.

Έλαβε ψήφο απόγνωσης για να αντιστρέψει τον καταστροφικό δρόμοπου ακολούθησεη προηγούμενη Κυβέρνηση. Και αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, να προχωρήσει σε τομές και να εφαρμόσει κάθε λέξη του Συντάγματος, καταφέρνει μέρα με τη μέρα να αποδεικνύει ότι μόνο κατ’ ευφημισμό είναι φιλελεύθερη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόσφατη προσπάθεια χειραγώγησης των μεσών με την χορήγηση αποζημίωσης χωρίς κριτήρια με πρόσχημα τη διαφήμιση της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» φανέρωσε ένα ακόμα ψέμα.Είδαμε ανενεργές ιστοσελίδες, εφημερίδες αμφιβόλου ποιότητας, ανεξήγητες διαβαθμίσεις στις αμοιβές σε μέσα ίδιας εμβέλειας και φυσικά ενημερωτικούς ομίλους που έλαβαν δύο και τρεις φορές την αποζημίωση.Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έκανε διφορούμενες δηλώσεις και άφηνε να εννοηθεί ότι η διαφήμιση της εν λόγω εκστρατείας θα ήταν δωρεάν.

Μια προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρεσβεύει μια αρχή: Ο πολίτης στο Επίκεντρο. Ωστόσο, βλέπουμε πως στην κλίμακα ιεράρχησης της Κυβέρνησης, στην κορυφή δεν βρίσκεται ο πολίτης. Δεν εξηγείται αλλιώς ο εμπαιγμός χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, ανέργων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και εργαζομένων πλείστων κλάδων.

Δε βρίσκει κανένα νομιμοποιητικό έρεισμα ο εγκλωβισμός χιλιάδων (και πλέον) πολιτών σε έκτακτα επιδόματα της τάξης των 500 ευρώ ανά δίμηνο και η παράλληλη χορήγηση τεράστιων χρηματικών ποσών σε ιστοσελίδες και εφημερίδες αμφιβόλου ποιότητας κι αντικειμενικότητας. Ξεφεύγει από τα πλαίσια κάθε λογικής η αδυναμία δανειοδότησης όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη ραχοκοκαλιά της χώρας μας, αλλά η δυνατότητα παροχής δανείων – δώρων σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι ξεκάθαρο πια πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα χρόνο μετά, κάνει αυτό που αφομοίωσε ιστορικά. Προωθεί το ολιγοπώλιο, κατακερματίζει τον δημόσιο τομέα, αδιαφορεί για το Κράτος Δικαίου και προσπαθεί να ελέγξει και τις τέσσερεις εξουσίες.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε το λαό σε ανέχεια που συντηρεί η παρούσα. Αλλά η ανέχεια δεν συνεπάγεται και ανοχή.

 651 total views,  2 views today