Δεν θα ήθελα να αποχαιρετήσω τον Σίμο με άλλο τρόπο, όχι γιατί δεν θα το άντεχα μόνο, αλλά γιατί ο ίδιος, όποτε κάναμε …πλάκα ή έκανε μαύρο χιούμορ, έλεγε πως δεν ήθελε να δει τα πευκάκια ανάποδα και οριζόντια!

Θέλω να τον θυμάμαι στη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Κύπρου, να λύνει θέμα σε δυό λεπτά με χιούμορ, αποφασιστικά, δίκαια και μάγκικα. Άλλωστε ήταν της λογικής του μποέμη, ένας μποέμης της πολιτικής που σε άλλους προκαλούσε δέος, σε άλλους έντονη φιλία, σε άλλους είχε το χάρισμα να γίνεται γρήγορα πιστευτός και να τον ακολουθούν!

Με τον Σίμο καθοδηγητή η Νέα Δημοκρατία είχε περάσει από την εποχή της ΕΡΕ στην νέα εποχή. Τότε, ήμουν χαρούμενος γιατί συνεργάστηκα μαζί του στο στήσιμο της πραγματικής φιλελεύθερης παράταξης. Σήμερα είμαι λυπημένος γιατί ο τόπος μας χάνει έναν πολύτιμο, δυναμικό και ξεκάθαρο άνθρωπο. Κι έναν φίλο, έστω και αν η διαφορά ηλικίας μας ήταν μεγάλη: Ο Σίμος είχε το προνόμιο να είναι πάντα νέος. Αυτό με δυσκολεύει να πιστέψω το μοιραίο, αυτό που συνέβη.

Σίμο πέτα την ατάκα να γελάσουμε, ρίξε και τη σκέψη να προβληματιστούμε και πάμε γι άλλα…

Τ.

 252 total views,  8 views today