Τον έντονο προβληματισμό του για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κάλυμνο την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εξέφρασε μέσω του sky ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, δεδομένου ότι το νησί βρίσκεται σε αυστηρό lockdown, λόγω του αυξημένου ιιού φορτίου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Διακομιχάλης ανέφερε ότι σήμερα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ –όπως είπε- και το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι επί ποδός πολέμου. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι τα αυστηρά μέτρα στο νησί, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 15νθήμερο, ισχύει μέχρι και αύριο 9 Ιανουαρίου. “Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε μία περιοχή που είναι στο κόκκινο; Η εξίσωση είναι δύσκολη…Έχουμε και μεις το δικό μας λόγο”, υπογράμμισε σχετικά.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαρράς μιλώντας στον sky επισήμανε ότι σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της νέας υφυπουργού Παιδείας με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές, κι ενδεχομένως να δοθεί διαφορετική οδηγία για την Κάλυμνο, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα χρίζουν άλλης διαχείρισης.

 4,879 total views,  2 views today