Το Επαρχείο της Κω λειτουργεί σήμερα κανονικά, όπως δήλωσε στον sky ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής.

Όπως είπε, ο ίδιος ήρθε σε επαφή στο γραφείο του με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας. “Αν δεν είχα κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, νομίζω ότι δε θα είχα συναντηθεί με τον βουλευτή”, είπε σχετικά.

Ωστόσο ο κ. Καμπανής, ο οποίος είναι και γιατρός, δίνει μία άλλη διάσταση, αφού τόνισε ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν χθες υπό τον πανικό όσοι συναντήθηκαν με τον κ. Παππά -και τα οποία είναι αρνητικά στον covid-19- θα πρέπει να θεωρούνται άκυρα και δεν έχουν νόημα, αφού σε αυτά θα έπρεπε να υποβληθούν όλοι την έβδομη ημέρα από τη στιγμή της επαφής με τον Δωδεκανήσιο βουλευτή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς συναντήθηκε σχεδόν με όλες τις τοπικές αρχές του νησιού, σε μπαράζ συναντήσεων που είχε το διήμερο που έμεινε στο νησί, για να εξετάσει θέματα που απασχολούν την Κω και την προώθηση λύσεων.

Ο κ. Καμπανής πρόσθεσε δε ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα rapid tests από τον ΕΟΔΥ και τις κινητές ομάδες Υγείας στο νησί για τον έλεγχο του πληθυσμού και η προσέλευση αναμένεται να είναι αυξημένη, λόγω της ανησυχίας που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία. Απηύθυνε δε έκκληση σε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον βουλευτή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εφησυχάσουν μέχρι να γίνουν και τα μοριακά τεστ.

Από την πλευρά του χθες το βράδυ σε μήνυμά του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κόσμο για το ενδιαφέρον του και τις ευχές και ενημέρωσε ότι τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του στην Κω έχουν υποβληθεί όλοι σε rapid τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και πως την ερχόμενη Δευτέρα, οι συνεργάτες του γραφείου του στην Κω, καθώς και τα υπόλοιπα άτομα θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ COVID-19, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς έκλεισε το Δήμο της Κω, έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ενώ υποβλήθηκαν σε τεστ όλες οι επαφές που είχαν συνεργασία μαζί του στο δημαρχιακό μέγαρο και απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι. Οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν και σε μοριακό τεστ.

 1,161 total views,  4 views today