Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Σορωνής και Κατταβιάς σε αντίδραση για το γεγονός ότι με νόμο έχει καταργηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Τη λύση όπως επισημαίνεται θα δώσει μόνο η αλλαγή του νόμου.

«Υπάρχει κοροϊδία από την πλευρά της ΔΕΗ που αθέτησε στην ουσία την υπογραφή της. Το κριτήριο της εντοπιότητας ήταν από τις βασικές της δεσμεύσεις για να αρθούν οι επιφυλάξεις των κατοίκων  για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από τους προέδρους των κοινοτήτων στη Νότια Ρόδο.

«Ποιος από τους ανθρώπους που έχουν εγκατασταθεί στη Νότια Ρόδο θα συγκεντρώσει τα  μόρια για να ξεπεράσει άλλους εργαζόμενους που θα έρθουν με στόχο να προσληφθούν στη ΔΕΗ εδώ;», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Λύση θα αναζητηθεί  όπως τόνισε ο κ. Εγγλέζος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα  με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού.

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Εκτός από την σύσκεψη θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και θα είναι πολύ δυναμικές»¨, είπε  ο κ. Εγγλέζος.

 

 816 total views,  2 views today