Έσπασαν με δυναμίτες βράχους σε παραλία στη Λίνδο για να βάλουν ξαπλώστρες

1014

Ακόμη και δυναμίτη χρησιμοποίησαν  κάποιοι σε παραλία της Λίνδου για να σπάσουν τους βράχους και να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο  για ξαπλώστρες και  τραπεζοκαθίσματα γεγονός που σημαίνει πως το θέμα με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη  Ρόδο.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Sky κάποιος έχει ενοικιάσει τμήμα παραλίας  για να κάνουν επενδύσεις. Όλα αυτά έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής που προσέφυγαν ήδη στον Εισαγγελέα!

Η παραλία λέγεται Μικρός Γιαλός κοντά στο κτίριο του δημαρχείου.

«Και φέτος έγινε διαγωνισμός και εκμισθώθηκε θέση σε επιχειρηματία που δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή και πέρσι. Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται το ίδιο ΑΦΜ», τόνισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λίνδου κ. Χρυσοβαλάντης Λάμπης.

Σε ερώτηση αν αντί του συγκεκριμένου επιχειρηματία που έλαβε την άδεια να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο εργάζεται άλλος ο κ. Λάμπης είπε πως δεν είναι σε θέση αν απασχολείται εκεί άλλος επιχειρηματίας.

«Ακούγονται πολλά αλλά στο επίσημο της υπόθεσης είναι ο ίδιος επιχειρηματίας», είπε.

Σε ερώτηση για τη διαφορά στην εικόνα της παραλίας ο κ. Λάμπης είπε πως έχουν τοποθετηθεί σουίτες.

«Έγιναν  εργασίες στα βράχια. Δεν είδαμε τις εργασίες αλλά  κάναμε τις καταγγελίες  και στον  Εισαγγελέα. Προσέφυγαν 48 άτομα. Ειδοποιήσαμε το Λιμενικό και την Αρχαιολογία που επέβαλε την παύση των εργασιών. Ζητάμε από όλες τις αρμόδιες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Λάμπης.

Ο κ. Λάμπης έχει ζητήσει να γίνει αυτοψία για τις παρεμβάσεις   στις παραλίες που είναι στην περιοχή ευθύνης του.

«Έχω καταγγελίες και για άλλες παραλίες. Οφείλω να σεβαστώ και τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους .Για το λόγο αυτό έστειλα έγγραφο στον Εισαγγελέα στο δήμαρχο την Αρχαιολογία για να γίνει έλεγχος», τόνισε ο κ. Λάμπης.

“Έκανα ότι μπορούσα καλύτερο για να προστατεύσω τον οικισμό μου. Το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει”, είπε.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει και  υπογραφές για το θέμα αυτό.