Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Τις ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα θα κάνει στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρχικά είχε “κλειδώσει” το κλείσιμο των δημοτικών μόνο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μπει “λουκέτο” στα σχολεία όλης της χώρας. Επιστήμονες που μετέχουν στην επιτροπή εκφράζουν την άποψη ότι με αφορμή τις μετακινήσεις των μαθητών των δημοτικών, υπάρχουν γενικότερες μετακινήσεις πληθυσμού. Δηλαδή, με αφορμή τη συνοδεία των παιδιών από/προς το σχολείο, οι γονείς έχουν και άλλες επαφές.

Καθ’ όλα έτοιμη είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για το ενδεχόμενο επέκτασης της τηλεκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία του νομού μας,. Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας στον sky ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαρράς, ενώ ανέφερε ότι ήδη στο σχολείο των Μασσάρων, αλλά και στο σχολικό συγκρότημα στη Σκάλα της Πάτμου που έκλεισε από χθες λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, ξεκίνησαν ήδη τα μαθήματα μέσω τηλεδιδασκαλίας.

Όπως τόνισε το πρωί ο κ. Ψαρράς, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα μαθήματα και πρόσθεσε ότι αν οποιοδήποτε παιδί δεν έχει στο σπίτι κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή, θα πρέπει οι γονείς του να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σχολείου για να βρεθεί λύση, ενώ στα νέα tablet που θα διανείμει το υπουργείο, όπως ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνεται και η Δωδεκάνησος.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδος, στις 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας για τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Διευκρινίζοντας τους λόγους που οι βαθμίδες αυτές θα παρέμεναν κλειστές, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην υψηλότερη μεταδοτικότητα μεταξύ των παιδιών στις τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στην πιο αποτελεσματική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα μεγαλύτερα παιδιά.

 1,523 total views,  2 views today