Στη δικαιοσύνη είναι πολύ πιθανό να προσφύγει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων  για τα προβλήματα που προκαλούνται στον τουρισμό  από τις συνεχιζόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

Με δηλώσεις της σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου περιέγραψε άσχημες εικόνες αφού χθες το απόγευμα  σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλεως ήταν σκοτεινό αφού δεν υπήρχε ρεύμα ενώ σε τρια τέσσερα εστιατόρια που διέθεταν ρεύμα είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές τουριστών που έψαχναν κάτι για να φάνε!

«Καλώ τον κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του για την απαράδεκτη κατάσταση.  Δεν μπορεί να μην υπάρχουν τα δεδομένα όπως είναι το νερό και το ρεύμα σε ένα τουριστικό προορισμό όπως είναι η Κως.  Δεν μπορεί να μην υπάρχουν  στη ΔΕΗ εφεδρικά μηχανήματα παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας . Εμείς επιφυλασσόμαστε   κάθε δικαιώματα μας και δεν αποκλείουμε  την προσφυγή στη δικαιοσύνη δήλωσε η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ.Κωνσταντίνα Σβύνου.

Ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις

«Η κατάσταση που είναι αρκετά δύσκολη. Ανα δίωρο έχουμε διακοπή ρεύματος. Αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο γιατί προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους επισκέπτες μας τι έχει γίνει. Η Κως είναι γεμάτη τουρίστες και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλές», δήλωσε η κ. Σβύνου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω τόνισε πως το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κω με τις μηχανές που διαθέτει μπορεί να καλύψει μόνο τα  δύο τρίτα των αναγκών που υπάρχουν.

«Το χειρότερο είναι πως προκαλούνται και διακοπές της υδροδότησης. Όχι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά όλες οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες είναι για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό καθημερινά. Ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Αυτούς τους λίγους μήνες της σεζόν περιμένουν όλοι να δουλέψουν για να καλύψουν υποχρεώσεις ενός έτους», τόνισε.

«Δεν γίνεται να μην έχουμε τα δεδομένα δηλαδή το ρεύμα και το νερό που θα πρέπει να μας διασφαλίζονται. Δεν μπορεί να μην υπάρχει εφεδρικός μηχανισμός που θα στηρίξει τον τέταρτο κατά σειρά τουριστικό προορισμό της Ελλάδας σε περίπτωση που προκύψει βλάβη μέσα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Ο καθένας ας βγει να αναζητήσει τις ευθύνες του. Ειδικά η έλλειψη νερού δεν αντέχεται και δεν καλύπτεται», κατήγγειλε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Η κ. Σβύνου τόνισε ότι εφόσον  προβλήματα με την επάρκεια ρεύματος υπάρχουν στην Κω κάθε καλοκαίρι θα έπρεπε να γίνει από τη ΔΕΗ πρόβλεψη για την προμήθεια ηλεκτροπαραγωγών ζευγών για την κάλυψη των αναγκών στο νησί .

«Γιατί να μην έχει η ΔΕΗ τα εφεδρικά μηχανήματα για να μην ζούμε τριτοκοσμικές κατάστάσεις. Πραγματικά αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπονται. Εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων Κω επιφυλλασόμαστε παντός δικαιώματος μας. Θα δούμε  πως θα κινηθούμε στην πορεία.  Αυτά τα πράγματα μας εκθέτουν μας πάνε  πίσω και μας προσβάλλουν», τόνισε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση αν εξαιτίας αυτής της κατάστασης αποχωρούν οι τουρίστες από την Κω η κ. Σβύνου είπε:

«Ακόμη όχι δεν έχουμε αποχωρήσεις. Τα περισσότερα ξενοδοχεία καλύπτουν την έλλειψη ρεύματος με γεννήτριες.  Δεν μπορούν να καλύψουν όμως την έλλειψη νερού. Μεγάλο πρόβλημα έχουν οι μικρότερες επιχειρήσεις και κυρίως τα εστιατόρια. Όλα τα μαγαζιά στο λιμάνι χθες ήταν σκοτεινά και στα 3-4  που είχαν ρεύμα σχηματίζονταν ουρές τουριστών που έψαχναν κάτι για να φάνε. Καλώ κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αλλά οι δυνατότητες μας φθάνουν μέχρι ένα σημείο»

 

 231 total views,  2 views today