Ανανέωση:

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν τελικά υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου είναι οι κάτοικοι της Λέρου.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στον Sky ο δήμαρχος Λέρου κ.Μιχάλης Κόλλιας.
“Θα έρχονται οι άνθρωποι και θα μένουν εδώ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και το νησί θα στιγματιστεί πάλι. Ο αντιπεριφερειάρχης κατάγεται από τη Λέρο και έπρεπε να υποστηρίξει το αίτημα των κατοίκων που δεν θέλουν το κλειστό κέντρο” , τόνισε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε πως δεν θα γίνουν δεκτοί πρόσφυγες από άλλα νησιά .

“Αν προχωρήσουν οι κλειστές δομές θα υπάρχουν αντιδράσεις από το Λεριακό λαό”, δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόλλιας.

Όσο για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Κόλλιας δήλωσε πως σε συνάντηση με τον κ. Θεμέλαρο εκείνος συμφώνησε με τη δημοτική αρχή αλλά εκ των υστέρων εξέφρασε διαφορετική άποψη.

“Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Το ζήτημα είναι το μεταναστευτικό και έπρεπε από κοινού να βρούμε λύση. Εγώ κάλεσα τον αντιπεριφερειάρχη για να του πούμε πως θα κινηθούμε καθώς υπάρχει απόφαση των πέντε δημάρχων των νησιών που καλούνται να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού . Αφού όμως συμφώνησε μέσα στο γραφείο διαφώνησε τελικά”, δήλωσε στον Sky ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας και πρόσθεσε πως στόχος του ήταν να βρει λύση για τον τόπο .

“Η κυβέρνηση κάλεσε μόνο τους περιφερειάρχες και όχι τους δημάρχους για να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό”, δήλωσε ο κ. Κόλλιας που απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται για τη λειτουργία του hot spot αναφέροντας τις διαδικασίες που παλαιότερα ακολούθησε.

 82 total views,  2 views today