Ανανέωση:

Κατατέθηκε ήδη ο συνδυασμός του κ. Κώστα Ζωγραφίδη με τον οποίο θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στις εκλογές του Δεκεμβρίου.Μιλώντας στον Sky ο οικονομικός επόπτης του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Φώτης Κασέκας αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για τις εκλογές.

“Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου έχει καταθέσει πολλές προτάσεις για την αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος που έγιναν δεκτές ήδη, από την κυβέρνηση. Οραματιζόμαστε τους οικονομολόγους ως στελέχη στις εταιρείες και όχι ως υπαλλήλους που επεξεργάζονται δεδομένα”, δήλωσε ο κ. Φώτης Κασέκας .

Ο κ. Κασέκας κατέστησε σαφές πως η διοίκηση του περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά στο διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία.

«Οι εισηγήσεις μας γίνονται νόμοι του κράτους . Συμμετέχουμε άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ως μέλος του  τομέα φορολογικής πολιτικής της ΝΔ κατέθεσα και εγώ προτάσεις . Επί τέσσερα χρόνια κτίζαμε το φορολογικό νομοσχέδιο που τώρα έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Προτάσεις του κ. Ζωγραφίδη έχουν γίνει προ καιρού αποδεκτές από το αρμόδιο υπουργείο και κατ επέκταση την κυβέρνηση» , δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ο κ. Κασέκας τόνισε πως είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των νησιωτών.

«Πρέπει να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά. Δεν θέλουμε θεσμικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Πρέπει να είναι μειωμένοι στη βαριά μας βιομηχανία ώστε να υπάρξει όφελος», τόνισε.

Ο κ.Φώτης Κασέκας κάλεσε, τους οικονομολόγους να τακτοποιήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Προτεραιότητα μας είναι η ενότητα των οικονομολόγων . Δεν θέλουμε τη διχόνοια και δεν κατηγορούμε άλλες παρατάξεις. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ΟΕΕ ως επιστημονικού φορέα. Θέλουμε να προάγουμε τα συμφέροντα των πολιτών και των συναδέλφων», τόνισε.

Η διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου συνεργάζεται άριστα με τους υπολοίπους φορείς και προτείνει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν και έχουν οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους.

Από τις πρόσφατες παρεμβάσεις οι προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

 70 total views,  2 views today