Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία της Ρόδου που έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης και συνθηκών εργασίας στο εξωτερικό.

Με δεδομένες τις δυσκολίες της τουριστικής σεζόν του 2021 όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης αρκετοί εργαζόμενοι φοβήθηκαν πως θα έμεναν τελικά χωρίς εργασίας και έφυγαν για την Κύπρο και για την Αγγλία . Αρκετοί έμειναν εκεί  γιατί θεωρούν πως  δεν θα ξεμείνουν από εργασία.

« Πολλοί έφυγαν από τη Ρόδο και πήγαν να δουλέψουν στην Κύπρο και στην Αγγλία. Και τώρα που μιλάμε  είναι εκεί. Φοβήθηκαν  ότι δεν θα βρουν δουλειά στη Ρόδο και έφυγαν στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψουν εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν πίσω γιατί οι μισθοί εκεί είναι πολύ μεγάλη . Η διαφορά με τους μισθούς εδώ είναι μεγάλη. Σε λίγο  καιρό θα μεταβούμε στην Κύπρο για να κάνουμε αδελφοποίηση του σωματείου μας με το σωματείο της μεγαλονήσου», τόνισε ο κ .Σταμούλης.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων που έμειναν στη Ρόδο ο κ. Σταμούλης δήλωσε :

«Ακόμη δεν τακτοποιήθηκαν όλοι. Ορισμένοι ξενοδόχοι δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τον κόσμο. Δειλά δειλά το Δεκέμβριο θα τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες. Η κυβέρνηση τους τα χάρισε όλα φέτος. Οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν λίγο τα προς το ζην. Η σεζόν ήταν πολύ μικρή φέτος».

Διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση εργασίας

Ο κ.Σταμούλης δήλωσε στο skyrodos.gr ακόμη ότι μετά την  έναρξη του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ένωση ξενοδόχων Ρόδου για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.

“Μετά την έναρξη του νέου έτους θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας  συλλογική σύμβασης εργασίας. Η παλιά δεν έληξε. Υπάρχουν πιέσεις από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Θέλουν νέα σύμβαση”.

Σημειώνεται πως με την παρούσα σύμβαση  για το 2022 προβλέπονται αυξήσεις της τάξεως του 8,8% στους μισθούς των ξενοδοχουπαλλήλων.

 414 total views,  4 views today