Μετά το σάλο που προκλήθηκε στο νησί της Καρπάθου και πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ότι ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου κάποιοι έβαλαν μουσική και φωτορυθμικά στο νεκροταφείο, στα Πηγάδια, ο “ιθύνων νους” του πρωτοφανούς περιστατικού μίλησε στον sky, εξηγώντας τις προθέσεις του και ζητώντας συγγνώμη από τους συμπολίτες του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος μιλώντας στον sky καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας ότι για το απίστευτο αυτό περιστατικό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πηγαδίων Γιώργος Χατζηκουτσός που ενήργησε με δική του πρωτοβουλία και όχι του δημοτικού συμβουλίου, επειδή ο Άγιος Νικόλαος είναι πολιούχος της πόλης.

Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε ότι αν βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Κοινότητας θα είχε ήδη παραιτηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα ή αύριο θα συγκληθεί εκτάκτως το Τοπικό Συμβούλιο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο. 

“Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω, το έκανα”, πρόσθεσε σχετικά ο Δήμαρχος, ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως δέχθηκε πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες συμπολιτών του από την πρώτη στιγμή για το συμβάν. “Αυτός που το έκανε, να αναλάβει και τις ευθύνες του”, σημείωσε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηκουτσός μιλώντας στον sky ισχυρίσθηκε ότι πρόθεσή του ήταν να δώσει μία ξεχωριστή νότα με μουσική Ζαν Μισέλ Ζαρ και Βαγγέλη Παπαθανασίου, χρησιμοποιώντας παράλληλα τέσσερις προβολείς φωτορυθμικών και χρήση drone και ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του που ενοχλήθηκαν. Ο Πρόεδρος των Πηγαδίων υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να βεβηλώσει τον ιερό χώρο και σε καμία περίπτωση δεν έγινε πάρτι, αφού οι συμμετέχοντες ήταν τρία άτομα.

“Μία ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας είναι η εορτή του Πολιούχου μας Αγ. Νικολάου. Και λόγω των μέτρων, εν μέσω καραντίνας ήθελα να δώσω μία διαφορετική νότα και είχα την ιδέα να ακουσθεί μουσική Ζ.Μισέλ Ζαρ και Β. Παπαθανασίου και να το μετατρέψω κάτι σαν το…’Ηχος και Φως της Ρόδου! 

Αν κάποιος είχε σκοπό να βεβηλώσει ένα ιερό χώρο, δεν θα το ανακοίνωνε. Το video που κυκλοφόρησε ήταν από κάποιον που μπήκε στο σημείο και βιντεοσκόπησε με το κινητό του…κόντρα στους προβολείς.

Κάποιοι συμπολίτες μου ενοχλήθηκαν και ζήτησα συγγνώμη αν κάποιοι θίχθηκαν. Δεν έγινε όμως πάρτι. Ήμασταν τρία άτομα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δόθηκε τέτοια έκταση στο θέμα. Θέλετε να πω ότι η επιλογή του χώρου ήταν άστοχη; Θα συμφωνήσω…

Δεν έχω όμως… βίτσιο (!) να παίζω μουσική στα νεκροταφεία, αν και μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο” είπε καταλήγοντας…

 1,620 total views,  2 views today