Εν μέσω πανδημίας έχει χαθεί ουσιαστικά και πραγματικά το μέτρο με τον τουρισμό.

Στις 3 Αυγούστου ο δήμαρχος κ. Καμπουράκης με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση κακή έως χείριστη!

Επί λέξει είχε αναφέρει:

Η τουριστική σεζόν, το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν φαίνεται να εξελίσσεται ούτε καν μέτρια. Η κατάσταση είναι από κακή έως χείριστη. Η οικονομική δραστηριότητα στο νησί μας εξαρτώμενη από τον τουρισμό σε ποσοστό 95% δημιουργεί εξαιρετικά κακές προοπτικές. Πρέπει να κοιτάξουμε ως δημοτική αρχή, πώς θα δώσουμε τη βοήθειά μας σε όσους έχουν ανάγκη. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και οι οιωνοί είναι πολύ κακοί. Δεν φαίνεται να μας ενθαρρύνει η εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας αυτή την τουριστική περίοδο. Ακούω κάποιους να λένε ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται βοήθεια: ο δήμος θα βοηθήσει όπου μπορεί. Αν και είναι ζήτημα, το αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 22% της κίνησης σε σχέση με πέρσι… Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο χειμώνας προδιαγράφεται «μαύρος». Εύχομαι να διαψευστώ»..

Χτες ενώπιον του κ. Χατζημάρκου σε μια συνέντευξη, μετά από την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πιθανώς για να μην στενοχωρήσει τον φίλο του (που μαζί πρόσφατα έψαχναν την πινακίδα του κ. Ιατρίδη στην Καλντέρα της Σαντορίνης) είπε:

Ο Τουρισμός στη Ρόδο έχει ανοίξει και κύριος μας στόχος ήταν από την αρχή η προστασία της Υγείας των νησιωτών. Αυτή την υγεία θα απολαύσει ο επισκέπτης με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά. Ύστερα και από τη σύσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη νιώθω ότι δεν είμαστε μόνοι. Τα καταφέρνουμε καλά στη Ρόδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   170 νέα κρούσματα στη χώρα. Στην Κάλυμνο εντοπίστηκε ένα

Ακόμη στη χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού οι κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης έκαναν αναφορά σε διάφορα, μεταξύ των αξιοπερίεργων βέβαια ήταν οι δηλώσεις του κ. Καμπουράκη που αυτολεξεί απομαγνητοφωνήσαμε:

Όλα τα περιστατικά που έγιναν μεταφέρθηκαν εκτός των ξενοδοχείων και πήγαν σε αυτά τα ξενοδοχεία covid 19 hotels. Αυτό εκπέμπει το μήνυμα της ασφάλειας στους υπόλοιπους επισκέπτες. Σιωπηλά, δεν θα πω κάτω από το τραπέζι αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα περιστατικά που έχουν εμφανιστεί στο νησί προσπαθούμε να περνάμε όσο γίνεται πιο σοβαρά αντιμετωπισμένα ιατρικά και υγειονομικά αλλά όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στα φώτα της δημοσιότητας από πλευράς αριθμών».

Δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις αυτές αλλά τις αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών!

Κατά τα λοιπά ο κ. Χατζημάρκος επανήλθε στα σχόλια του περί δεοντολογίας την οποία υπηρετούν οι στρατιές των δικών του δημοσιογράφων που – για παράδειγμα – την χτεσινή δήλωση Καμπουράκη για …απόκρυψη στοιχείων, εξαφάνισαν μαγικά!

 

 2,572 total views,  2 views today