Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη Λέρο για τις συχνές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που έχουν ως συνέπεια το νησί να μένει χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες . Χαρακτηριστικό είναι πως χθες και σήμερα υπήρξε 20αωρη διακοπή ηλεκτροδότησης .

Με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου θέτει προ των ευθυνών τους  όσους είναι αρμόδιοι και δηλώνει πως αναμένει να ληφθούν σύντομα οι σωστές αποφάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησης  στο υπουργείο, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους προέδρους του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΗ της ΡΑΕ τους βουλευτές του νομού,τον Περιφερειάρχη και τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στην Κω.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κόλλιας αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι στο νησί της Λέρου επικρατεί οργή και αγανάκτηση εξαιτίας των συχνότατων και πολύωρων διακοπών ρεύματος, που έχουν ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να αισθάνονται πολίτες τριτοκοσμικής χώρας και αυτό χωρίς καμία υπερβολή. Η υπομονή των κατοίκων έχει φτάσει στο ναδίρ για την –ως φαίνεται- αδιαφορία ή κωλυσιεργία των αρμοδίων.

Το μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους τους αρμοδίους, χωρίς ωστόσο κανείς εξ αυτών να έχει δώσει την κατάλληλη λύση μέχρι σήμερα.

Οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης οφείλονται στο πεπαλαιωμένο, μη συντηρημένο δίκτυο του νησιού μας, στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και στο δυσπρόσιτο εναέριο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από Κάλυμνο σε Λέρο και Λειψούς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αποκατάσταση των συχνών βλαβών να καθυστερεί υπέρμετρα.

Χθες και σήμερα, (25/26-8-2021), υπήρξε σχεδόν 20άωρη (23:40 -14:20) διακοπή ρεύματος, ενώ σχεδόν κάθε πέντε – δέκα ημέρες συμβαίνουν έκτακτες διακοπές μικρότερης διάρκειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (βλάβες σε οικιακές και επαγγελματικές συσκευές, κακή φήμη του νησιού στον Τουρισμό, ψυχική οδύνη πολιτών, έλλειψη νερού προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο).

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και θέτω προ των ευθυνών τους όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το αίσχος που βιώνει το νησί της Λέρου και οι κάτοικοι, και αναμένω να ληφθούν σύντομα οι σωστές αποφάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησης μαζί σας στο υπουργείο, την Τετάρτη 1-9-2021.

Έχουν κατατεθεί εκ μέρους μας προς τους αρμόδιους φορείς βιώσιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις και αυτό που μένει είναι να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις και να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση τους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν πριν θρηνήσουμε θύματα αλλά και για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών και μεγαλύτερων προβλημάτων στο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου Κόλιας Μιχαήλ

 264 total views,  4 views today