Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν του 2022.

«Τα μηνύματα που φθάνουν σε μας είναι πολύ καλά και δείχνουν πως θα πάμε καλά το καλοκαίρι του 2022.Αυτό όμως εξαρτάται και από την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε στο skyrodos. gr η εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου Επαγγελματιών Επιχειρηματιών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Μαρία Αγγέλου.

Η κ. Αγγέλου αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση στην οποία και από τη Ρόδο προέβη ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας για την έναρξη της σεζόν από τον Μάρτιο του 2022.

«Εφόσον ανακοινώθηκε η έναρξη της σεζόν το Μάρτιο του 2022 θα πρέπει και εμείς να είμαστε εγκαίρως  έτοιμοι», τόνισε.

Αυτό σημαίνει πως οι ετοιμασίες οι επισκευές και οι ανακαινίσεις στα καταστήματα της περιοχής θα ξεκινήσουν νωρίτερα ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως.

Να σημειωθεί πως αρκετά καταστήματα στην Μεσαιωνική Πόλη παραμένουν ανοικτά λόγω των κατάπλων των κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο.

Ένα από τα «αγκάθια» που έχουν μπροστά τους όμως οι επιχειρηματίες είναι η επιστροφή των χρημάτων από το πρόγραμμα Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Τονίζουν πως το καλύτερο θα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία των επιστροφών τον προσεχή Μάιο και όχι από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2022.

Δεδομένων των συνθηκών η σεζόν του 2021 πήγε καλά

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν η κ. Αγγέλου τόνισε πως δεδομένων των συνθηκών πήγε καλά.

«Δεδομένων των συνθηκών πήγε καλά η τουριστική σεζόν. Δεν  είχαμε τα δεδομένα  του 2019. Περιμέναμε πως θα πηγαίναμε άσχημα και τα έσοδα μας θα ήταν στον πάτο. Η  κατάσταση εξελίχθηκε κάπως καλύτερα», είπε.

Η  κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη ξεκίνησε  από τον περασμένο Μάιο.

«Εισπράξεις είχαμε από τον Ιούλιο και πήγαμε καλά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Όμως με έσοδα τριών μηνών εξασφαλίστηκε η επιβίωση μας και πληρώθηκαν οι βασικές μας υποχρεώσεις», τόνισε

Σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις που πήγαν καλύτερα η κ. Αγγέλου απάντησε:

«Πήγε καλύτερα η εστίαση. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως καλύφθηκαν οικονομικά οι επιχειρηματίες του τομέα. Χρειάζονται στήριξη».

 

 146 total views,  2 views today