Στη δίνη της συζήτησης  και της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος μπλέχτηκε η συνάντηση που είχε προγραμματίσει για σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του skyrodos.gr θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα  προκειμένου να βρεθεί λύση και να σωθεί η εταιρεία που συστάθηκε από τους ΟΤΑ και επί σειρά ετών κάλυψε μεγάλες ανάγκες και στήριξε την Πυροσβεστική στο έργο της.

Το θαύμα που θα σώσει την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα γίνει μόνο με την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή. Ωστόσο όμως ο υπουργός Εσωτερικών δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να παράσχει στήριξη σε εταιρείες ειδικού σκοπού όπως είναι η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Αυτό  καθιστά ιδιαίτερη δύσκολη την προσπάθεια του κ. Σαντορινιού και των τοπικών φορέων να σώσουν την εταιρεία με τη κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή. Με την τροπολογία θα  δοθεί παράταση στη λειτουργία της εταιρείας και θα διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει από το Δήμο Ρόδου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα  λειτουργίας της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Μεταξύ αυτών και βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ανάγκη υποστήριξης του έργου κατάσβεσης από την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Αν ο υπουργός Εσωτερικών δεν κάνει δεκτή την πρόταση για την κατάθεση τροπολογίας τότε η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα βάλει λουκέτο οριστικά και αμετάκλητα και η Ροδος θα χάσει μια σημαντική δομή.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία εταιρείες όπως η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ που είναι ειδικού σκοπού έχουν όριο λειτουργίας τα 15 χρόνια. Αν παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τότε παύουν να υφίστανται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Επιστολή της Δημάρχου Τήλου στον Πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ

Η  λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δεν  περιορίζεται στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά έχει να κάνει και με  παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού,  όπως καθαρισμούς (πρανών των ασφάλτινων και μη οδοστρωμάτων, φρεατίων, πάρκων, νησίδων κτλ), κλ

Τα περισσότερα από τα οχήματα που διαθέτει και ιδιαιτέρως αυτά με τη μεγάλη χωρητικότητα νερού χρησιμοποιούνται σε διάφορες εργασίες, όπως ποτίσματα δενδρυλλίων, πληρώσεις δεξαμενών, καθαρισμούς δρόμων.

 174 total views,  2 views today