Στις προσπάθειες που γίνονται  για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου που πάσχει από έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρθηκαν μιλώντας στον Sky οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς.

Αναφορά στο πρόβλημα θα κάνει όπως είπε ο κ. Βασίλης Υψηλάντης που ενημερώθηκε για την ανοικτή επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  για να γνωστοποιήσουν στον κόσμο τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

« Έχουμε υποχρέωση ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι  να δώσουμε λύσεις.  Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει να λειτουργούν. Θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Σε ερώτηση σχετικά με την ερώτηση που έχει καταθέσει στο υπουργείο Υγείας για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη για να δοθούν απαντήσεις», είπε ο κ. Υψηλάντης.

Στις προσπάθειες που γίνονται  για να αποσπαστούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία της χώρας για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Παππάς.

«Τα προβλήματα του τομέα υγείας είναι τεράστια. Προβλήματα υπάρχουν όχι μόνο στο νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και της Κω. Και στα άλλα νησιά υπάρχουν ελλείψεις στα ΚΥ. Έχουμε κάνει συσκέψεις . Υπεγράφη χθες απόφαση για να έρθει στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ρόδου μια ιατρός», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι προτάθηκε να καλύψουν ανάγκες και ιδιώτες γιατροί που θα εργαστούν με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Το γραφείο του υφυπουργού Υγείας όπως δήλωσε ο κ. Παππάς ήρθε σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα προκειμένου να αποσπαστούν από εκεί γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

«Ζητήσαμε να μας διαθέσει παιδίατρους για  να λυθούν τα προβλήματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά. Η  Ρόδος είναι  τουριστικός προορισμός  και οι ανάγκες της πρέπει  να καλυφθούν », είπε ο κ . Παππάς και πρόσθεσε πως γίνεται αγώνας για να προσληφθούν και νοσηλευτές.

Το νοσοκομείο της Ρόδου, όπως τόνισε ο κ. Παππάς πρέπει να λειτουργεί ως περιφερειακό.

Είναι σε εξέλιξη όπως είπε ο κ. Παππάς διάλογος με τους δημάρχους των νησιών για να καταγραφούν οι  ελλείψεις σε προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό σε όλες τις δομές υγείας να συναχθεί ένα οργανόγραμμα λειτουργίας για όλες τις δομές και να γίνουν και οι απαραίτητες προσλήψεις.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα προβλήματα που διαπίστωσε στη Κάρπαθο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάρπαθο.

« Η προηγούμενη κυβέρνηση έκοψε κορδέλες σε ένα νοσοκομείο άδειο. Συνέταξαν οργανισμό λειτουργίας με 100 άτομα προσωπικό διοικητικό ιατρικό νοσηλευτικό που δεν επαρκεί για ένα νησί με πληθυσμό των 5.000 κατοίκων» είπε ο κ. Παππάς.

 174 total views,  2 views today