Εμμένουν  στις απόψεις τους η δημοτική αρχή αλλά και οι  επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά σχετικά με  τον τρόπο αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου.

Παρά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι φανερό ότι δεν είναι δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμβιβασμός.

Μιλώντας σήμερα στο skyrodos.gr  ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης τόνισε πως η δημοτική αρχή τελεί σε αναμονή  της έγκρισης ή μη  της πρότασης για την  παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου  σε ιδιώτη από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του.

«Εμείς περιμένουμε τους επιχειρηματίες για να συνομιλήσουμε για την ενιαία μίσθωση του ακινήτου.Αν η απάντηση τους είναι «ότι θα τα βρούμε στα δικαστήρια», τότε να  μην περιμένουμε εσαεί», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Σε ερώτηση αν η δημοτική αρχή προχωρήσει τελικά σε διοικητικές αποβολές των καταστηματαρχών από τη Νέα Αγορά ο κ. Μουτάφης δήλωσε:

«Αν δούμε ότι δεν θα υπάρξει εξέλιξη θα αναγκαστούμε να πράξουμε τα νόμιμα».

Όσο για την ανάθεση στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων της εκπόνησης μελέτης για τη στατικότητα του κτιρίου ο κ. Μουτάφης δήλωσε:

« Στην όλη αντιπαράθεση αν τεθούν θέματα στατικότητας του κτιρίου θα βγάλει χαμένους τους επιχειρηματίες. Το αναφέρω  αυτό γιατί θα  ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος εκκένωσης .Έτσι θα γίνει  πιο επιτακτική η  πρόταση της δημοτικής αρχής για άμεση ανάθεση των εργασιών» .

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης πρότεινε να χρηματοδοτήσουν οι επιχειρηματίες  μέρος των επισκευών του κτιρίου με την προϋπόθεση  να παραμείνουν σε αυτό.

«Εμείς περιμέναμε να βρει πρόσφορο έδαφος η πρόταση μας. Με την υλοποίηση της θα αφήναμε πίσω τη διαμάχη και θα προχωρούσαμε με καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν περιμέναμε ότι δεν θα γίνονταν δεκτή από τη δημοτική αρχή. Μόνη μας ελπίδα είναι να συνεχίσουμε δικαστικώς και να αγωνιστούμε για να δικαιωθούμε», τόνισε ο κ. Κατσιδώνης.

Όσο για την εκπόνηση  μελέτης για τη  στατικότητα του κτιρίου ο κ . Κατσιδώνης τονίζει πως είναι ένα επιχείρημα της δημοτικής αρχής για να φύγουν οι επιχειρηματίες από το κτίριο.