Από τη Λαμπρή Πέμπτη και κάθε Πέμπτη θα επιστρέψει η λαϊκή αγορά στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Βύρωνος, πίσω από το στάδιο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη και Μ.Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο η λαϊκή θα γίνει στον Αγιο Δημήτρη, ενώ από τη Λαμπρή Εβδομάδα επανέρχεται στην κανονική λειτουργία κι έχει ως εξής: Λ. Τετάρτη Αγ. Δημήτριο, Λαμπρή Πέμπτη στο στάδιο, Παρασκευή στην Ανάληψη, στην οδό Πτολεμαίων και το Σάββατο στον Αγ. Δημήτρη.

Υποτονική παραμένει ωστόσο η κίνηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στη λαϊκή αγορά, όπως δήλωσε στον sky ο πρόεδρος τους Νίκος Δημήτρας, παρότι υπάρχει επάρκεια σε όλα τα ντόπια οπωροκηπευτικά και οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα πλαίσια από ότι στα σούπερ μάρκετ, λέγοντας μάλιστα ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ψωνίσει και έρχονται δύσκολες μέρες για τους παραγωγούς.

Ο κ. Δημήτρας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οι καταναλωτές λόγω της έλλειψης οικονομικής ρευστότητας κάνουν πολύ περιορισμένες αγορές, ενώ η μεγάλη ζημιά γίνεται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πολλοί επιλέγουν να εφοδιασθούν από κει τα απαραίτητα προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας, φρούτα και λαχανικά.

Συγκριτικά ανέφερε ότι η πατάτα Ρόδου έχει από 0,80 -1 ευρώ το κιλό στη λαϊκή και η πατάτα Αιγύπτου στο σούπερ μάρκετ 0,70. Η Α’ πιπεριά στη λαϊκή κοστίζει 1,50 ευρώ το κιλό και η Β’ 0,50 λεπτά και 3,50 στο σούπερ μάρκετ. Η μελιτζάνα Ρόδου 0,70-0,80 στη λαϊκή και 1,30-1,50 στα σούπερ μάρκετ, ενώ το κύπελλο φράουλες την προηγούμενη εβδομάδα κόστιζε 1,50 και σήμερα 2 ευρώ.

 274 total views,  2 views today