Στην εξέλιξη της πανδημίας σε ότι αφορά την κοινότητα Γενναδίου αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Ακούρης.

«Στις 9 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε ένας μαθητής με κρούσματα κορονοιού .Στις  10 του μήνα έγιναν rapid test δύο τμήματα του δημοτικού σχολείου . Εξετάστηκαν 35 μαθητές  στο Περιφερειακό Ιατρείο και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. ΄Ολοι είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για το θέμα της πανδημίας»,δήλωσε.

Επιπλέον όπως τόνισε γίνονται συνεχώς έλεγχοι από τους Αστυνομικούς  στα καταστήματα της κοινότητας.

«Γίνονται συνεχώς έλεγχοι και από την Αστυνομία στα καταστήματα για να σπάσει η αλυσίδα και να μην υπάρχει κρούσμα», είπε ο κ. Ακούρης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Ακούρης είπε:

«Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας  κ. Γιασιράνη, την οποία ευχαριστούμε,  ζήτησε να συνταχθεί λίστα με τους ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν στα χωριά της Νότιας Ρόδου   και στις οικίες τους. Έτσι εμβολιάστηκαν πολλοί  άνθρωποι. Στο Γεννάδι περιμένουμε εμβόλια για να εμβολιαστούν 250 κάτοικοι. Επίσης θα γίνουν εμβόλια στην Αρνίθα και την Ίστριο. Δεν επιτρέπουμε την διάδοση της πανδημίας στη Νότια Ρόδο».

Ο κ.  Ακούρης είπε ακόμη πως οι κάτοικοι δεν έσπευσαν να εμβολιαστούν μέχρι τώρα γιατί σκέφθηκαν εκτός των άλλων και το κόστος της μετακίνησης στο κέντρο.

«Για πολλούς για διάφορους  λόγους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.  Τώρα οι κάτοικοι θέλουν να θωρακιστούν από την πανδημίας»

 298 total views,  2 views today