Εγκαταστάθηκε και έχει αναλάβει τα καθήκοντα στη θέση της γενικής γραμματέως του Δήμου Ρόδου η κ. Κυριακή Νικολαίδου. Η σχετική απόφαση για την τοποθέτηση της έχει σταλεί ήδη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου.

Η απόφαση αναρτάται και στη  «Διαύγεια»

Χθες η κ. Νικολαίδου παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ σήμερα είχε συνεργασία με το δήμαρχο κ. Α Καμπουράκη.

Η κ. Νικολαίδου  σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες & Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευθεί στις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο τομέα Κράτους και Δημόσιας Πολιτικής.

Τιμήθηκε με την υποτροφία του Υπουργείου Εξωτερικού της Ιαπωνίας και του Ιαπωνικού Ιδρύματος Sasakawa και έκτοτε είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου SYLFF (Sasakawa young leaders fellowship Fund).

Η διδακτορική της διατριβή, με υποτροφία του ΙΚΥ, πραγματεύεται το μέγεθος του ελληνικού κράτους και την επίδραση των δημοσίων δαπανών στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι διπλωματούχος του London School of Economics στο αντικείμενο της Στρατηγικής Διαχείρισης και της Διοίκησης Οργανισμών ενώέχει επίσης σπουδάσει επικοινωνία και δημοσιογραφία

. Επί σειρά ετών  συνεπικουρούσε τον Καθηγητή Ιωάννη Υφαντόπουλο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα «Δημοσιονομική Πολιτικής & Οικονομίας» και «Μέθοδοι και Τεχνικές Κοινωνικής Έρευνας Γ’ Εξαμήνου».

Σε συνεργασία με τον Καθηγητή έχουν εκπονήσει το επιστημονικό σύγγραμμα «Η Στατιστική στην Κοινωνική Έρευνα» το οποίο διδάσκεται ακαδημαϊκά. Έχει ερευνητική εμπειρία στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής & Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Θήτευσε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως μετακλητή συνεργάτις, με καθήκοντα στην επικοινωνίας εξωτερικής πολιτικής, στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ε.Ε., στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, στην τουριστική προώθηση και στην συνοδεία επίσημων αποστολών ξένων κρατών.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΠΕΤΑ Α.Ε. σε θέματα δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, στον προγραμματισμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση Κοινοτικών Προγραμμάτων. Επίσης, έχει εργαστεί ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια και παραγωγός στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.