Ανέλαβε από σήμερα κανονικά τα καθήκοντα του στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κ. Νίκος Παπασταματίου.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη ήδη από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για την επιλογή του κ. Παπασταματίου που ήταν καλός συνεργάτης του και όταν ήταν πρόεδρος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

«Καλορίζικος ο Νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.Έχει μακρά διοικητική εμπειρία και βαθιά γνώση ζητημάτων του τόπου. Τα έχει χειριστεί με πολλές ιδιότητες.  Είναι κοντά μου καιρό, και τώρα συνεργαζόμαστε  στην Περιφέρεια .Από σήμερα αναλαμβάνει βαρύ φορτίο.Του εύχομαι καλή θητεία. Με συγκινεί η διάθεση του για προσφορά. Είναι πάντα πρόθυμος για να δουλέψει για το κοινό καλό», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το βιογραφικό

Ο κ. Παπασταματίου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1957 και είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΜΑΡΚΕ της Ιταλίας και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Είναι Αιρετός Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου εκλέγεται για 4 συνεχόμενες θητείες, εκπροσωπώντας πλέον των 25.000 Δωδεκανησιακών Επιχειρήσεων.

Επίσης διετέλεσε Γραμματέας της ΔΕΤΑΠ δηλαδή της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ΕΒΕΔ.
Ήταν Αιρετός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, για 2 θητείες και Αιρετός Γραμματέας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς.

Συνεχίζει να είναι  μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για μία θητεία.

Οι αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραμματέα

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :
α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Να ανακληθεί η απόφαση της Πινακοθήκης, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας κατά την άσκηση του έργου τους.

γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών της περιφέρειας.

δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου ή των οικείων Επιτροπών σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των οικείων επιτροπών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.

στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης της περιφέρειας, σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το περιφερειακό συμβούλιο και τις οικείες επιτροπές.

ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών της περιφέρειας, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων της περιφέρειας.

η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στην περιφέρεια.

  1. Ο περιφερειάρχης μπορεί, με απόφασή του, και με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του παρόντος, να μεταβιβάζει την άσκηση και άλλων αρμοδιοτήτων στον Εκτελεστικό Γραμματέα.

 

 

 450 total views,  8 views today