Ανέστειλε κρουαζιέρες με 4 πλοία η Royal Caribbean

192

Με την παραλλαγή Omicron να επελαύνει και ένα νέο “κύμα” της πανδημίας να “μαστίζει” ολόκληρο τον κόσμο, η Royal Caribbean International προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων κρουαζιέρων σε τέσσερα πλοία της, βάζοντάς τα στον “πάγο” για λίγο.

“Με άφθονη προσοχή, η Royal Caribbean International διακόπτει τις δραστηριότητές της σε ορισμένα πλοία”, ανέφερε η εταιρία σε δήλωσή της. Η γραμμή κρουαζιέρας είπε ότι προχώρησε σε ακυρώσεις παρά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων εμβολιασμού και τεστ Covid για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι επισκέπτες που έκαναν κράτηση για τα ακυρωμένα δρομολόγια θα λάβουν επιλογές αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους επιστροφής χρημάτων.

Η Royal Caribbean International διακόπτει τις δραστηριότητές της για τα ακόλουθα πλοία:

Vision of the Seas: Η επιστροφή του στην κρουαζιέρα αναβάλλεται για τις 7 Μαρτίου.

Serenade of the Seas: Ακυρώνονται τα δρομολόγιά του από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου. Επιστρέφει στις 26 Απριλίου.

Jewel of the Seas:Ακυρώνονται τα δρομολόγιά του από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου. Επιστρέφει στις 20 Φεβρουαρίου.

Symphony of the Seas:Ακυρώνονται τα δρομολόγιά του από τις 8 έως τις 22 Ιανουαρίου. Επιστρέφει στις 29 Ιανουαρίου.

“Λυπούμαστε που πρέπει να ακυρώσουμε τις πολύ-αναμενόμενες διακοπές των επισκεπτών μας και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και την κατανόησή τους. Η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι πάντα η ευημερία των επισκεπτών μας, του πληρώματός μας και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Royal Caribbean για τον Covid, όλοι οι επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω που αναχωρούν από τα λιμάνια των ΗΠΑ πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid-19, με την τελική δόση του εμβολίου τους να χορηγείται τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το απόπλου. Τα πιστοποιητικά ανάρρωσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση του πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού.

Αυτό το τελευταίο κύμα κρουσμάτων Covid-19, που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron, φαίνεται να προκαλεί αναστάτωση και στις εταιρίες κρουαζιέρας.

 

Πηγή :Χρήμα και Τουρισμός