Ο Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Γιώργος Τριάντος, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει σχετικές διευκρινήσεις ως προς τα τεστ που έγιναν στο προσωπικό, τα θετικά κρούσματα που εντοπίσθηκαν και την αναβολή των χειρουργείων μέχρι τις 29 του μήνα.

Αναλυτικά ο κ. Τριάντος αναφέρει:

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την έγκυρη ενημέρωση μετά από δημοσιεύματα, εκ μέρους της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Ρόδου, σας ενημερώνουμε οτι μετά από έλεγχο βρέθηκε νοσηλευτής θετικός στον COVID19.
Επακολούθησε έλεγχος σε όλο το νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Ανιχνεύθηκε μια νοσηλεύτρια θετική. Επακολούθησε έλεγχος rapid test και μοριακού ελέγχου για δεύτερη φορά σε όλο το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.
Για λόγους προληπτικούς και αποφυγής συνωστισμού αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία της κλινικής μέχρι την Κυριακή 29/11/2020.

Την επόμενη Πέμπτη θα υποβληθεί εκ νέου σε μοριακό τεστ όλο το προσωπικό της κλινικής.

Στην κλινική φιλοξενούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Οι θετικοί νοσηλευτές βρίσκονται σε απομόνωση στην οικία τους. Από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης και είναι ασυμπτωματικοί.

 1,963 total views,  2 views today