Ανανέωση:

Η τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου, κάθε μέρα δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων του, με αποκορύφωμα τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων και την εκτέλεση μόνο των επειγόντων από 1η Ιουνίου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, τονίζουν σε ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλα, οι τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Και υπογραμμίζουν τα εξής:

Παρά την πραγματική και αδιαμφισβήτητη πλέον ανάγκη στελέχωσης όλων των δημόσιων μονάδων υγείας της Ρόδου, η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω και των επιβεβλημένων μέτρων για την πανδημία. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί το κόστος και οι επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών, των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις και λόγω COVID-19 μεταφέρθηκαν χρονικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιπλοκών στην υγεία τους.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι γιατροί έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους, αφού στους τρεις αναισθησιολόγους που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Ρόδου, αναλογούν δέκα εφημερίες το μήνα.

Οι αποσπάσεις και μετακινήσεις γιατρών από άλλες υγειονομικές περιφέρειες είναι μια απαράδεκτη τακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον από κάθε κυβέρνηση, προκειμένου να τηρούνται τα συμφωνημένα με ΕΕ και κεφάλαιο ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια που στραγγαλίζουν τις ανάγκες του λαού στην υγεία. Ενδεχόμενη απόσπαση-μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο αποδυναμώνοντας μια άλλη υγειονομική μονάδα, θα δώσει προσωρινήλύση στο πρόβλημα χωρίς στην ουσία να το επιλύει.

Επειδή τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό όλων των δημόσιων δομών υγείας του Νομού Δωδεκανήσου, σας τις γνωστοποιήσαμε με προηγούμενη Ερώτησή μας στις 26 Μαρτίου 2020 με  την οποία ζητούσαμε την πλήρη στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό, την ενίσχυση των ΜΕΘ, ΤΕΠ και τον ορισμό Νοσοκομείου αναφοράς στα Δωδεκάνησα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1)Τι προτίθεται να πράξει ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Ρόδου με μόνιμους αναισθησιολόγους και να λειτουργούν όλες οι αίθουσες των Χειρουργείων του Νοσοκομείου Ρόδου

2)Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δομών υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 485 total views,  2 views today