Ανακοίνωση: Κρούσμα στο Γεννάδι ενός γονέα του σχολείου

1290

Από τον Σύλλογο Γονέων ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Γενναδίου εκδόθηκε νακοίνωση με αφορμή ένα κρούσμα κορωνοϊού που έγινε γνωστό.

Διαβάστε την ανακοίνωση

ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19 ΣΕ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Οι γονείς του δημοτικού και νηπιαγωγείου Γενναδίου είμαστε πολύ αναστατωμένοι, καθώς πληροφορηθήκαμε πως εργαζόμενος γονέας που έχει παιδιά στο σχολείο μας διαγνώστηκε θετικός με COVID-19.

Η ανησυχία μας είναι πολύ μεγάλη λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Συνωστισμός στα σχολικά λεωφορεία, κάποια τμήματα έχουν περισσότερους από 15 μαθητές σε μικρές αίθουσες, και δεν έχει γίνει ούτε ένα τεστ COVID σε μαθητή ή εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς. Λόγω αυτών των δεδομένων, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μετατραπεί το σχολείο μας σε εστία μετάδοσης του ιού στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών, το πρόβλημα είναι πολύ οξυμένο. Οι μαθητές διαφορετικών τάξεων συνωστίζονται στα σχολικά λεωφορεία χωρίς συνοδό να ελέγχει αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να τα προσέχει. Για να κατανοηθεί το μέγεθος του προβλήματος αναφέρουμε ότι είναι συχνό το φαινόμενο παιδιά να τσακώνονται σε εν κινήσει λεωφορείο.

Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του γονέα που νοσεί, του ευχόμαστε καλή, ανώδυνη και γρήγορη ανάρρωση.

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του συλλόγου μας συναντήθηκε με την διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει για την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας. Επίσης της καταθέσαμε τα αιτήματα του συλλόγου μας για να τα προωθήσει σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Διεκδικούμε από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο:

· Άμεσα να πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας. Τεστ σε όλους τους μαθητές των τάξεων των παιδιών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, αλλά και δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άλλων τάξεων.

· Συνοδούς στα σχολικά λεωφορεία. Περισσότερα σχολικά λεωφορεία για να μην έχουμε συνωστισμό και όρθια παιδιά.

· 15 μαθητές ανά τάξη. Ανέγερση νέου νηπιαγωγείο στο Γεννάδι, ώστε να αποσυμφορηθεί και το δημοτικό.

· Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών με στόχο τους 15 μαθητές ανά τάξη.

Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση το κλείσιμο σχολείων λύση, καθώς η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση. Η λύση που προτείνουμε είναι μικρότερες τάξεις, επιπλέον μέτρα αποφυγής συνωστισμού των μαθητών και πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών.

Κάθε καθυστέρηση στην διενέργεια των τεστ μπορεί να αποβεί μοιραία και αναλαμβάνει η κυβέρνηση μεγάλες ευθύνες για την διασπορά του ιού στην περιοχή μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ