Με μια ανακοίνωση το ΚΚΕ που εξέδωσε χτες, επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου για την χυδαιότητα του στελέχους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Μάλιστα αφού ρίχνει τις ευθύνες στα άλλα κόμματα που δεν τοποθετήθηκαν, κάνει λόγο για απανωτά παρόμοια κρούσματα ακόμα και σε επίσημες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τις προηγούμενες ημέρες η άθλια δημοσίευση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενώ έχουν περάσει 5 ολόκληρες ημέρες η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή τα κόμματα που στηρίζουν τις ηγεσίες στο ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου, δεν έχουν ακόμα καταδικάσει το γεγονός.

Σήμερα η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μια ανακοίνωση που καταδικάζει τη… «λεκτική βία», χωρίς να καταδικάζει την ίδια τη δημοσίευση, το περιεχόμενό της και αυτόν που την έκανε, χωρίς να έχει καν αναφορά σε αυτήν!

Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση καθαρά χωρίς περιστροφές. Καταδικάζουν ναι ή όχι αυτή την αθλιότητα που δεν έχει καμία σχέση με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα;

Τα κόμματα αυτά, πρέπει να απαντήσουν στους Ροδίτες, ιδιαίτερα στους ξενοδοχοϋπάλληλους, αν συμφωνούν με την απόφαση των δυνάμεων που οι ίδιοι στηρίζουν στο εργατικό κίνημα να διατηρήσουν τον συγκεκριμένοως μέλος της Διοίκησης του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής, μετά την πράξη του.

Βεβαίως, όλοι ξέρουν ότι ούτε ήταν η πρώτη φορά, ούτε ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός από την πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου που χρησιμοποιούν τέτοια χυδαία φρασεολογία.

Αντίθετα τους τελευταίους μήνες είχαμε απανωτά κρούσματα ακόμα και σε επίσημες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου. Η σιωπή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ όλο το προηγούμενο διάστημα, εξηγεί γιατί … «δυσκολεύονται» να πάρουν θέση και σε αυτή την περίπτωση.

Τέτοιες λογικές και φωνές τους βολεύουν για να συκοφαντούν τους αγώνες, την αμφισβήτηση της πολιτικής τους, ειδικά τώρα που έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανέχειας. Οι εργαζόμενοι του νησιού πρέπει να πεισμώσουν από τέτοιες αθλιότητες, να μην αποδέχονται να τους εκπροσωπούν τέτοιες ηγεσίες.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ξύπνησε από το …ΚΚΕ

Μετά την χτεσιονή ανακοίνωση του ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ με την Νομαρχιακλή Επιτροπή του ξύπνησε σήμερα για να εκδώσει ανακοίνωση που καταδικάζει τον συνδικαλιστή!

Διαβάστε την ανακοίνωση

Με αφορμή τη χυδαία ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τη διαδικασία αποπομπής του από το Δ.Σ. του συλλόγου, το ΚΙΝΗΜΑ  ΑΛΛΑΓΗΣ νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, θεωρεί ως ελάχιστη και αυτονόητη πράξη του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού οργάνου αλλά και κάθε συλλογικού οργάνου, να προβαίνει άμεσα σε ενέργειες αυτοκάθαρσης, από μέλη τους που προβαίνουν σε ανάλογες τοποθετήσεις.

Οι εκφραστές τέτοιων θέσεων δεν έχουν θέση στα συλλογικά όργανα. Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων όμως είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τη λήψη των απαιτούμενων ενεργειών.

Σαφέστατα η «παρότρυνση» των τοπικών κομμάτων για τα αυτονόητα, είναι ανούσια. Τόσο κόμματα, όσο και υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, είναι θεμιτό να καταδικάζουν ανάρμοστες συμπεριφορές, χωρίς τυμπανοκρουσίες και σίγουρα χωρίς την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης τους. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, παραμένει  διαχρονικά υπέρ του υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού προς όφελος των εργαζομένων. Είμαστε σίγουροι, ότι οι αληθινοί αγωνιστές συνδικαλιστές, είναι διαρκώς σε εγρήγορση προστατεύοντας εαυτούς, από όσους προσβάλλουν τους αγώνες και τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διαπίστωση ότι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη (κρίνοντας ανακοινώσεις κομμάτων σε τοπικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες), μας θλίβει. Η ασέβεια τους φανερώνει ότι τελικά δεν τους ενδιαφέρει ο άνθρωπος, αλλά το κόμμα τους. Αυτό πάντα θα μας διαφοροποιεί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει ότι βάζει πρώτα την Ελληνική Κοινωνία, τη διασφάλιση κοινωνικών αγαθών, εργασιακών δικαιωμάτων και ισονομίας, καθώς και τη στόχευση μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.

Ως προς το συγκεκριμένο γεγονός, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, όπως και το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας εκφράστηκε σε συναφή γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας σε εθνικό επίπεδο, είναι ξεκάθαρο:

Καταδικάζουμε διαχρονικά κάθε μορφή ανισότητας σε κάθε χώρο και κάθε έκφραση προσβλητική προς συνάνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ενέργειες που προσβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του ατόμου, είτε μέσω δηλώσεων-τοποθετήσεων, είτε μέσω πράξεων βίας, είναι σαφέστατα απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως, άμεσα και χωρίς περιστροφές.

 

 785 total views,  4 views today