Αναπτυξιακό restart θέλει η Κάλυμνος

180

Η Κάλυμνος χρειάζεται ένα αναπτυξιακό restart δήλωσε σήμερα  στον Sky με αφορμή τη μη ένταξη των καταλυμάτων του νησιού στον αναπτυξιακό νόμο ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  κ. Άγγελος Καλαθιανάκης.

Για το θέμα αυτό είχε συνεργασία όπως τόνισε με τις διοικήσεις του Εμπορικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου.

«Αν σε ένα μάστερ πλαν δεν αποτυπωθούν τα προβλήματα της Καλύμνου το νησί θα μείνει έξω από όλα τα επενδυτικά προγράμματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση για χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία τόνισε πως κάθε μέρα αποκαλύπτει και νέα δεδομένα.

«Έχουν γίνει ζημιές και σε άλλα σημεία του νησιού και όχι μόνο στα Σκάλια.  Έχουμε διαβρώσεις εδάφους  στο Καντούνι και στα Βλυχάδια», είπε ο κ. Καλαθιανάκης.

Η κοστολόγηση της αποκατάστασης θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από το Τμήμα του  ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Επίσης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του 14χρονου Εφραίμ που –πάσχει από σύνδρομο Down και μια μάσκα έχασε την πτήση και το ραντεβού που είχε με γιατρό στη Βοστώνη.

«Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι με την υπόθεση του παιδιού . Ελπίζουμε και περιμένουμε να δοθεί μια λύση για να κάνει τη θεραπεία του», τόνισε ο κ. Καλαθιανάκης.