Ανατολίτικο παζάρι θυμίζει  η Μεσαιωνική Πόλη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τάξη.

Και καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων γίνονται και καβγάδες μεταξύ των επιχειρηματιών σε τακτά χρονικά διαστήματα  για τους κοινόχρηστους χώρους και άλλα ζητήματα. Και υπάλληλοι καταστημάτων εστίασης κυνηγούν τους τουρίστες με  καλαμάκια με σουβλάκια για να τους πείσουν να καθίσουν και να γευματίσουν.

Μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Επαγγελματιών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Βασίλης Δοντάς τόνισε πως πρόκειται για φαινόμενα που υπήρχαν και θα …υπάρχουν.

«Αυτά τα φαινόμενα γίνονταν και θα γίνονται. Ίσως τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το  θέμα είναι πως επιχειρηματίες και υπάλληλοι έχουν δείξει καλά στοιχεία και φέτος και πέρσι. Λόγω της πανδημίας είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα’, τόνισε.

Σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους είπε πως έχει δοθεί παράταση .

«Βλέπουμε την κατάσταση και έχουμε κάνει και παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις και στην αστυνομία  και στον Εισαγγελέα αλλά δεν γίνεται κάτι το συγκλονιστικό», τόνισε

Περνούν τα ασθενοφόρα από τους δρόμους;

Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι εφικτή η διέλευση οχημάτων της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ ο κ. Δοντάς τόνισε πως όταν υπάρχει ανάγκη οι επιχειρηματίες σηκώνουν τέντες και άλλα αντικείμενα για να περάσουν τα οχήματα. Ωστόσο σε βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Χωρίς υπεράσπιση επιχειρηματίας που ήρθε σε διένεξη με αντιδήμαρχο

Για το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με επιχειρηματία που είναι και υπάλληλος του Δήμου ο κ. Δοντάς  είπε πως δεν δικαιούται να λάβει άδεια δηλαδή δεν υπερασπίστηκε το μέλος του Σωματείου του.

«Έχουν κάνει ελέγχους δεν έχουν δώσει παραπάνω άδειες. Για το  κατάστημα μπροστά στο σιντριβάνι έχω να πω ότι δεν δικαιούται.Ο χώρος που ζητάει είναι μπροστά σε άλλα καταστήματα», τόνισε.

Με τα απορρίμματα τι θα γίνει ;

Άλλος επιχειρηματίας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του αρμοδίου αντιδημάρχου.

“Και εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα της Μεσαιωνικής Πόλης. Εξω από τα τείχη  στην κεντρική πύλη υπάρχει θέμα με τη στάθμευση των δικύκλων και τη διέλευση των ΑΜΕΑ. Ζήτημα είναι και τα απορρίμματα γιατί κάποιοι επιχειρηματίες δεν κατανοούν πως τα σκουπίδια πρέπει να τα βγάζουν στους κάδους. Μόνο με τα πρόστιμα μπορούν να συμμορφωθούν”, είπε ο κ Δοντάς.

 798 total views,  2 views today