Στα ίδια με πέρσι επίπεδα εκτιμάται, ότι θα κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Μεσαιωνική Πόλη.

Και αυτό αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τάσος Μελετίου.

” Αν δεν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις η σεζόν από πλευράς εισπράξεων θα κλείσει χωρίς απώλειες σε σύγκριση με πέρσι” , δήλωσε ο κ. Μελετίου.

Οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση αν ερχόνται στο νησί τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

” Οι επισκέπτες της Μεσαιωνικής Πόλης προέρχονται από ξενοδοχεία και καταλύματα που δεν είναι σε μεγάλη απόσταση από την πόλη. Οι υπόλοιποι επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία που λειτουργούν σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα δεν επισκέπτονται το μνημείο” , είπε ο κ. Μελετίου.

IMG_20180920_190543
IMG_20180920_190832
IMG_20180920_190956
IMG_20180920_191054
IMG_20180920_191359
IMG_20180920_190021

Όπως είπε ο κ. Μελετίου οι τουρίστες δεν είχαν διαθέσεις για αγορές από τα καταστήματα της Μεσαιωνικής Πόλης.

Αρνητικά επηρέασε ακόμη τις επιχειρήσεις στη  Μεσαιωνική Πόλη και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

” Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας επηρέασε αρνητικά τους τουρίστες που έρχονται με τα πλοιάρια στη Ρόδο από τη γειτονική χώρα”, τόνισε ο κ. Μελετίου.

Όσο για την επόμενη σεζόν οι οιωνοί δεν είναι καλοί  αφού δεν θα υπάρξει αύξηση των τουριστών της μιας ημέρας στη Ρόδο

 

Άλυτα παρέμειναν όπως δείχνει το φωτογραφικό υλικό του skyrodos.gr και τα χρόνια προβλήματα της περιοχής όπως οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και  η επαιτεία.Σε κεντρικές οδούς υπάρχουν κάθε λογής πωλητές και επαίτες όλων των ηλικιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τα λόπια και η γαστρονομία στον «πρόθυμο» κ. Ζαννετίδη

“Όταν δεν υπάρχει αστυνόμευση και η δημοτική αρχή επικαλείται το νομικό πλαίσιο τι να πούμε. Ακόμη και η νομική γνωμάτευση για τον κανονισμό λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης μας ήρθε στο τέλος Αυγούστου” είπε ο κ.Μελετίου και πρόσθεσε ότι μέσα στο φετινό καλοκαίρι που είχε προεκλογικό χαρακτήρα δεν θα ήταν δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις από τη δημοτική αρχή.

Δεν έχει εκλείψει και η άγρα πελατών γεγονός που απαιτεί καλύτερη αστυνόμευση.Οι επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης συνεχίζουν να ζητούν τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος εντός της Μεσαιωνικής Πόλης.

 150 total views,  2 views today