Το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και τη σημερινή επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου σχολίασε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η μουσική του ενέπνευσε αγώνες σε κάθε άκρη της γης και είμαστε πολύ τυχεροί που ήταν Έλληνας, και μαζί με τη μουσική του ταξίδεψε και η Ελλάδα σε όλη την ανθρωπότητα».

Ανδρουλάκης για «3 Σεπτεμβρίου»

Αναφερόμενος, στη συνέχεια στην 3η Σεπτεμβρίου, γενέθλια μέρα του ΠΑΣΟΚ, ο Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η σημερινή μέρα δεν είναι απλώς τα γενέθλια ενός κόμματος, αλλά «είναι μία τομή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, που ιδρύθηκε σαν σήμερα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλες προσωπικότητες, πρωταγωνίστησε και σφράγισε την περίοδο της μεταπολίτευσης που είναι η εποχή της πιο ισχυρής ευημερίας και ασφάλειας της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω υποδομές, ισχυρή κοινωνική κινητικότητα και στρατηγικές επιτυχίες στα εθνικά θέματα όπως είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τόνισε ακόμη, ότι αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι «να εμπνευστούμε από αυτό το έργο αλλά να μην μένουμε απλώς στην αφήγηση των επιτυχιών του χθες, αλλά να τιμήσουμε την ιστορία μας σχεδιάζοντας τις νίκες του μέλλοντος. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος αν θέλουμε να αναγεννήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη».

Όπως εκτιμά ο κ. Ανδρουλάκης, «η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς η κυβέρνηση έχει κάνει συνεχόμενα βατερλό σε ανασχηματισμό, πανελλαδικές εξετάσεις, πυρκαγιές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ βαραίνει ένα τόσο κακό πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν, που δε μπορεί να καρπωθεί τα λάθη αυτά».

Πηγή:iefimerida.gr

 188 total views,  2 views today