Τον προβιβασμό 12 ομάδων στη Football League από την Γ΄ Εθνική αποφάσισε σήμερα στην Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε απ’ την Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ.
Από την περίοδο 2019-20 η Football League θα έχει 14 ομάδες. Τις 12 που θα προβιβαστούν από την Γ΄ Εθνική και τις δύο που θα παραμείνουν από το πρωτάθλημα της διανυόμενης περιόδου. Τι θα συμβεί στην συγκεκριμένη κατηγορία από κει και πέρα; Από τις 14 ομάδες οι δύο πρώτες θ’ ανεβαίνουν στην Super League 2, οι 8 θα παραμένουν στην Football League και οι 4 θα υποβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική, ώστε τα επόμενα χρόνια από την Γ΄ Εθνική ν’ ανεβαίνουν αντίστοιχα 4 ομάδες από τους 8 ομίλους μέσω διαδικασίας μπαράζ.

Από την σημερινή Football League θα προβιβαστεί ο πρωταθλητής στην Super League, ο δεύτερος θα δώσει μπαράζ με τον 13ο της Super League για μια θέση στην μεγάλη κατηγορία, οι 4 τελευταίοι θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική, ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα παίξουν στη Super League 2.

Πρακτικά από την Football League οι τέσσερις τελευταίες ομάδες θα πέσουν με την αναδιάρθρωση δύο κατηγορίες, καθώς από την δεύτερη τη τάξη κατηγορία θα συμμετάσχουν τη σεζόν 2019-20 στην τέταρτη τη τάξη κατηγορία που θα είναι η Γ΄ Εθνική!!.

Τεράστιο είναι το ζήτημα με το ποιος θα διοργανώνει τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Η Super League θέλει να πάρει την Super League 2, προκειμένου ν’ αυξήσει την επιρροή της στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Αν συμβεί αυτό, τότε η Football League είτε θα μετατραπεί στον φτωχό συγγενή του ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου, είτε θα πάει στην ΕΠΟ, οπότε εξαφανίζεται μια διοργανώτρια πρωταθλήματος.

 550 total views,  2 views today