Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται από την απόφαση η Ρόδος να ενταχθεί σε μέτρα ενισχυμένης παρακολούθησης για τον κορονοϊό.

Το «βαθυ κόκκινο»ουσιαστικά προβληματίζει αφού τα δέκα κρούσματα ή τα λιγοστά των προηγούμενων ημερών δεν μπορούν να είναι τα αίτια γιατο καθολικό lockdown εν μέσω lockdown!

Για το θέμα μετα πολλά ερωτηματικά, ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Μανώλη Γλυνού.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Την αποτυχία   στη διαχείριση της πανδημίας  αποδεικνύει η χθεσινή ανακοίνωση με την οποία οι Δήμοι Ρόδου και Καλύμνου,  έχουν ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Η σιωπή  της Περιφέρειας  που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά εγείρει ερωτηματικά.

Μη νομίζει κανείς πως η περιφερειακή αρχή  «πιάστηκε στον ύπνο». Δεν αιφνιδιάστηκε γιατί γνώριζε. Γιατί δεν ζήτησε τα στοιχεία, που αφορούν τον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία οδήγησαν στο να ενταχθεί ο Δήμος Ρόδου στο βαθύ κόκκινο του Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας; Είναι τόσα πολλά που  να δικαιολογούν  το νέο σκληρό lockdown εν μέσω lockdown στη Ρόδο;

Τελικά πληρώνουμε την χαλάρωση ή την «τοπική απαίτηση» να μην γίνει το νοσοκομείο Ρόδου ποτέ αναφοράς;

Γιατί αυτή  είναι η αιτία  που το ΓΝΡ δεν ενισχύεται με γιατρούς και νοσηλευτές.

Η  σιωπή και η ατολμία της Περιφέρειας, δεν αποτελεί απάντηση στους επιχειρηματίες, που διαλύονται όντας χωρίς στήριξη,  στους ξενοδόχους που δεν ξέρουν τι να κάνουν και στους εργαζόμενους στον τουρισμό,  που  και  χωρίς εισοδήματα είναι  και  δεν  γνωρίζουν αν και πότε θα ξεκινήσουν να εργάζονται.

Είναι  ανευθυνότητα και αναλγησία  απέναντι στα δύο νησιά και τους  κατοίκους τους που θα δοκιμαστούν σκληρά.

 1,272 total views,  2 views today