Δυστυχώς ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και διαδίδεται με πολύ γρήγορη ταχύτητα, κάτι που το κατάλαβαν από πρώτο χέρι, κάποιοι που συμμετείχαν σε κοσμικό γεγονός στην Κω, τις προηγούμενες ημέρες.

Φέρεται, λοιπόν, να κόλλησαν κορονοϊό και να υπήρξε και διασπορά (ευτυχώς σε μικρή κλίμακα, μέχρι στιγμής) σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, στο κοσμικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν το lockdown, ένας συμμετέχοντας (που ήταν θετικός στον ιό) ήταν αρκετός για να κολλήσει και άλλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Όπως προκύπτει από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας ο οποίος ήρθε στην Κω από το εξωτερικό, φέρεται να εκδήλωσε τα συμπτώματα του κορονοϊού κατά την παραμονή του στο νησί μας και αφού είχε παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Ο άνδρας έκανε το σχετικό τεστ, το οποίο βρέθηκε θετικό. Τις επόμενες ημέρες όμως βρέθηκε ακόμα 1 γυναίκα θετική, η οποία χρειάστηκε εξαιτίας υποκείμενων νοσημάτων, περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, χωρίς ευτυχώς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος της υγείας της.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και οικείοι του κρούσματος που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρουσίασαν συμπτώματαά και βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Υπάρχουν βέβαια αρκετά ερωτήματα, για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα στην εν λόγω εκδήλωση, αλλά και αν υπήρχε έλεγχος από τις αρμόδιες Αρχές…

 3,095 total views,  6 views today