Η παγίωση των 800 και πλέον κρουσμάτων κορωνοϊού επιβάλλει την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας, με τη χώρα να βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και η τήρηση των μέτρων είναι το μοναδικό αντίδοτο. Το Σάββατο είχαμε 935 κρούσματα και την Κυριακή 790 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 15 μέσα σε 48 ώρες και παράλληλα 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην περιοχή μας, παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ένα κρούσμα, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, καθώς ένα ζευγάρι τουριστών νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, δύο ομογενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με πυρετό κι ένας Βρετανός τέθηκε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο covid.

Επίσης ένας Ελβετός επισκέπτης της Καλύμνου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά το τεστ που του έγινε στο Αεροδρόμιο της Αθήνας. Ο Ελβετός για την ώρα βρίσκεται σε “καραντίνα” στο ξενοδοχείο – covid στην Κάλυμνο και θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Σάββατο, στο κέντρο της Ρόδου βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο έκανε δωρεάν τεστ κορονοϊού σε όσους το επιθυμούσαν και η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας ήταν εκείνοι που έσπευσαν να υποβληθούν σε τεστ.

 1,376 total views,  6 views today