Μετά από την επιστολή που ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου απέστειλε στον δήμαρχο Ρόδου, απάντηση προσφάτως δόθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Καμπούρη.

Ο Κώστας Σαρής όμως επανέρχεται με νέα επιστολή που ακολουθεί:

Κύριε Δήμαρχε

Ανθ’υμών  Τηλέμαχος

Ο Αντιδήμαρχος Ρόδου και μάλιστα επί των οικονομικών, ανέλαβε την υπεράσπιση του έργου σας, ότι δηλαδή επιλύσατε επιτέλους το πρόβλημα του Κτηματολογίου διά της μελλοντικής και εκ των πραγμάτων αβέβαιης μεταφοράς του στο παλαιό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Αντιδήμαρχος είναι, μισθό παίρνει, περί τις 2000€ τον μήνα καθαρά, λόγω της αντιδημαρχίας, γιατί να μην σας υπερασπιστεί. Αρχικά νόμιζα ότι ο κ. Τηλέμαχος Καμπούρης  ήταν δικηγόρος εν αδρανεία, αλλά όταν  άνοιξα τον κατάλογο των δικηγόρων της Ρόδου δεν τον είδα  γραμμένο, εκτός και αν είναι γραμμένος σε άλλο εκτός της  Ρόδου Δικηγορικό Σύλλογο.

Δεν πιστεύω να υπάρχει  άλλος κανείς εκτός από τον Τηλέμαχο και τους λοιπούς με σας συμφωνούντες ή μάλλον κατά το ορθότερο εσείς συμφωνείτε με τους Προϊσταμένους σας, που να πιστεύει ότι η μεταφορά του Κτηματολογίου στο Παλαιό Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί λύση έστω και τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Όλοι δε που έχετε την άποψη  αυτή δεν συμπληρώνεται την ενδεκάδα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας έστω και χωρίς αναπληρωματικούς. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα έπρεπε να ρωτήσετε και την γνώμη του Διευθυντή του Κτηματολογίου, τον οποίον δεν γνωρίζω για ποιόν λόγο αγνοείτε.

Κύριε Αντιδήμαρχε όπως θα γνωρίζετε σημαίνει μαχόμενος από μακριά, δεν νομίζω όμως ότι στην περίπτωση σας η ετυμολογία της λέξης έχει καμία σχέση με την ετυμολογική ερμηνεία του ονόματος σας. Τηρείτε όμως άκρα σιωπή στο βασικό ζήτημα πως θα  γίνει η μεταφορά των εγγράφων και βιβλίων του Κτηματολογίου, από ποιον θα γίνει και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί  για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου στην ονειρεμένη σας θέση του Παλαιού Νοσοκομείου. Δεν διανοούμαι ότι έχετε υπόψη σας καμία μεταφορική εταιρεία στην οποία και θα αναθέσετε το όλο  εγχείρημα.

Κύριε Καμπούρη γνωρίζεις ότι είσαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με πρωτοφανή αριθμό ψήφων για τα εκλογικά χρονικά. Απορώ όμως πως πήρες τόσες πολλές ψήφους αφού τα υποτιθέμενα προσόντα σου δεν ήταν γνωστά. Δηλαδή σας πίστεψαν οι ψηφοφόροι ότι εσείς υπό την ηγεσία του Δημάρχου σας θα λύνατε τα προβλήματα της Ρόδου. Εάν αυτό συνέβη μάλλον άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο και ο νοών νοείτο.

Όμως με τις τοποθετήσεις σας περί το Κτηματολόγιο, θα απογοητεύσετε και αυτούς ακόμα τους ψηφοφόρους σας, διότι για να μεταβιβάσουν ένα ακίνητό τους θα πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο. Και για να εξηγούμαστε εάν υπάρχουν επιδιώξεις κεκαλυμμένες ή ανοικτές αυτές θα τις αναζητήσετε πρώτιστα στο περιβάλλον σας και στους γύρω σας.

Όσο για μένα ούτε μισθοδοτούμενος  είμαι ούτε υπηρετώ κανέναν, ούτε υπηρέτησα κανένα, εκτός και εάν ισχύει το εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Προφανώς έχετε την ψευδαίσθηση ότι λύσατε  όλα τα προβλήματα της Ρόδου επομένως δεν σας χρειάζεται πλέον ο τόπος και πιστεύω  ότι την ερχόμενη τετραετία θα ξεκουράζεσθε στο σπίτι σας.

Τελειώνοντας δηλώνω ότι εάν χρειαστεί  θα επανέλθω.

Ρόδος,16 Μαρτίου2021

Κωνσταντίνος Σαρής, Δικηγόρος

 2,208 total views,  4 views today