Ανοικτός στο διάλογο για το μεταναστευτικό προσφυγικό πρόβλημα δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Ως εκ τούτου όπως τόνισε σήμερα μιλώντας στον Sky θα λάβει μέρος στην σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς

«Βλέπω πάντα τη λογική και το συμφέρον του τόπου μας. Ας ακούσουμε τις αιτιάσεις των δημάρχων . Να μην είμαστε αρνητικοί . Κάποιοι ακούγονταν όταν διατύπωναν διαφορετικές απόψεις στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δείχνουν να μην είναι αρεστοί. Αυτό δείχνει διαφορετικούς δρόμους», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι το θέμα του μεταναστευτικού καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περιφερειάρχης ενώ κατά βάση αφορά τους δημάρχους ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:
«Eυθύνη για το μεταναστευτικό έχει όλη η κοινωνία όλη η χώρα. Είναι ζήτημα της Ευρώπης της Διεθνούς κοινωνίας. Έχει να κάνει με ανθρώπινες ψυχές που αναζητούν προστασία από συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας. Να επωμιστεί όλη η Ευρώπη το βάρος. Θέματα που αφορούν το άσυλο πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά»

Σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε η ΠΝΑΙ το ζήτημα της ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Το πώς χειρίζεται ο καθένας το ζήτημα είναι διαφορετικό. Εγώ έχω συνετή και ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με αφορά στο μέτρο που δεν έχει ζητηθεί η άποψη μου την οποία θα καταθέσω στην σύσκεψη στην Κω».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και ζήτημα των υψηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων τονίζοντας πως έκανε παρέμβαση υπέρ των πολιτών .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

«Τόλμησα να αναφερθώ στο θέμα ζητώντας την παρέμβαση της επιτροπής ανταγωνισμού κάτι που έγινε. Είναι ένα μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν χαϊδεύουν αυτιά και βλέπουν το συμφέρον των πολιτών. Το έπραξα και στην περίπτωση της Τράπεζας Δωδεκανήσου».

Όσο για τη σημασία της προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Υψηλάντης δήλωσε :
«Πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν παραβάσεις από συγκεκριμένες εταιρείες του νόμου για τον ανταγωνισμό . Αυτό πράττει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα δούμε αν έχουν γίνει παραβάσεις της νομοθεσίας. Περιμένω απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για το πώς βλέπουν τις αεροπορικές συνδέσεις για τα νησιά μας».

Ο κ. Υψηλάντης τόνισε πως οι τιμές πήραν την ανιούσα από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και έθεσε σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο.

 168 total views,  2 views today