Ανοιχτή επιστολή για το πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων

485

Ανοιχτή επιστολή δημοσιοποιήθηκε σήμερα από Περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας για την πρωτόγνωρη αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των επιχειρηματιών χωρίς ουσιαστικό στήριγμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας βιώνουν πρωτόγνωρη αβεβαιότητα και δίνουν τιτάνιο αγώνα να σταθούν όρθιες απέναντι στην «ασύμμετρη» απειλή της πανδημίας , η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επιδοτήσει από το ΕΣΠΑ με 150 εκατομμύρια τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σοφή ήταν και επιβεβλημένη!

Και βέβαια φυσικό ήταν να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες , όπως της Κρήτης και των Ιονίων Νήσων.

Ήταν λοιπόν πολιτικά ορθή και καθ’όλα λογική η πρόταση της παράταξής μας στο τελευταίο  Περιφερειακό Συμβούλιο , να ακολουθήσουμε και μείς το παράδειγμά τους και να ψηφίσουμε ένα σεβαστό ποσό με το οποίο θα ενισχύσουμε τους μικρούς επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας.

Μιας Περιφέρειας που η πανδημία και τα παρατεταμένα μέτρα προστασίας διέλυσαν την οικονομία της  και φέρνουν την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων στο χείλος της καταστροφής.

Κεραυνός εν αιθρία η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Χατζημάρκου ο οποίος διατείνεται ότι εμείς  έχουμε μόνο 9 εκατομμύρια υπόλοιπο στο ΕΣΠΑ, αφού τα έχουμε απορροφήσει σχεδόν όλα και έχουμε κάνει τόσα έργα , άρα δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βέβαια μετά από πίεση της παράταξής μας αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση , μιλώντας για ποσό 40 εκατομμυρίων από δανεισμό!

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε , ειδικά για τα Δωδεκάνησα , σε ποια έργα αναφέρεται η Περιφερειακή Αρχή και σε τι ποσά τα οποία απορροφήσαμε!

Εμείς πάντως στο νησί της Κω , με όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα του μεταναστευτικού το ’15 , του σεισμού το ’17 και της πρόσφατης πανδημίας , Περιφερειακή Αρχή δίπλα μας δε νοιώσαμε!

Όσο για την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για το χαρακτηρισμό του προγράμματος ως «επιδοματική πολιτική» , καλό θα είναι να συνειδητοποιήσει ότι οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας έχουν πληγεί οικονομικά και δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Και ένα τέτοιο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης  , μόνο ως αναπτυξιακό μέτρο μπορεί να χαρακτηριστεί , αφού θα συμβάλει στη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας!

Άλλωστε δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά ένα μισθό Αντιπεριφερειάρχη, για να ισορροπούν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την Πανδημία!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Οι υπογράφοντες                                                                                                                                                                                                                 Νίκος Κανταρζής-Διονυσία Κασιώτη-Παναγιώτης Κουνάκης-Σαρικάς Μανώλης-Παρδαλός Στέργος

Περιφερειακοί Σύμβουλοι  ΠΝΑΙ