Με τον …μανδύα του προαιρετικού, εκδόθηκε χτες απόφαση από την Περιφέρεια με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, όπως ορίζεται σε σχετική διάταξη που αναφέρεται σε οδούς όπου βρίσκονται καταστήματα, στη Ρόδο, στην Κω και στην Κάλυμνο.

Για την απόφαση αυτή άμεση ήταν η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, την απόφαση του κ. Ευστρατίου και την επιστολή που είχε αποσταλεί από τους Εργαζόμενους από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η απόφαση της Περιφέρειας

Σχετικά με την έκδοση της απόφασης για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές που εκδόθηκε από την Περιφέρεια θέλουμε να τονίσουμε ότι:

Η πάγια θέση του Ε.Κ.Ρ όπως αυτή άλλωστε εκφράστηκε και με το σχετικό έγγραφο που εστάλη στην Περιφέρεια στις 16/11/2020 είναι ότι, συναινούμε στη διευκόλυνση λειτουργίας των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση από την 1η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου και ΜΟΝΟ σε περιοχές που κατά κύριο λόγο λειτουργούν τουριστικά καταστήματα.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους!

«Κυριακές κλειστά! Δεν ψωνίζω!! Δεν Δουλεύω!!»

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, με υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη

«Επιτρέπουμε την προαιρετική λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου, για το διάστημα από 01 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως εξής:

1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές: Δήμος Μεγίστης , Δήμος Σύμης , Δήμος Τήλου και Δήμος Χάλκης και στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ρόδου:
α )στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς:
Ακτή Κανάρη, Ακτή Μιαούλη, Καλύμνου, Λέρου, Κω, Γεωργίου Παπανικολάου, Σάββα Νικολάου, Πλ. Ελευθερίας, Εθνάρχου Μακαρίου, 25ης Μαρτίου, Αμερικής, Δημ. Θέμελη, Γρ. Λαμπράκη, Αμμοχώστου, Λοχαγού Φανουράκη, Αλ. Διάκου, Ερυθρού Σταυρού, Παπαλουκά Επίσης από την Πλ. Ελευθερίας στο ύψος του Λιμεναρχείου και οι Παπάγου, Αβέρωφ Γαλλίας (έως νούμερο 30 – δεξιά – & νούμερο 19 – αριστερά -) και πίσω μέχρι την Πλ. Ελευθερίας, ώστε να περικλείονται τα καταστήματα της Νέας Αγοράς .
Επίσης στις οδούς Κομνηνών, Σμύρνης, Παύλου Μελά, Μιχαήλ Βολονάκη, Αγίας Αναστασίας, Αποστόλου Παύλου (από τη συμβολή της με τη οδό Ηλία Βενέζη έως τη συμβολή της με την οδό I. Τσαβαρή), Κων. Υδραίου (από τη συμβολή της με την οδό Λαγκάνη έως τη συμβολή της με την οδό Κων. Τσαλδάρη), Καναδά από τη δεξιά πλευρά καθόδου (από τη συμβολή της με την οδό Βενετοκλέων έως την συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη), Μιχαήλ Πετρίδη (από την συμβολή της με την Κωνσταντίνου Τσαλδάρη έως την συμβολή της με την οδό Σπάρτης), I. Δενδρινού (από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ρόδου Λίνδου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χατζηαγγέλου), Φώτη Φωταρά, Αγίας Σοφίας, Αγίας Λαύρας, Λευκωσίας (από τη συμβολή της με την Παναγιώτου Ροδίου έως τη συμβολή της με την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου), Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης (από τη συμβολή της με την οδό Διγενή Ακρίτα έως τη συμβολή της με την οδό Λευκωσίας).
β) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός οικισμού σε:
Τοπική Κοινότητα Μασάρων, Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας, Τοπική Κοινότητα Μονολίθου, Τοπική Κοινότητα Σιάνων, Τοπική Κοινότητα Αρχιπόλεως, Τοπική Κοινότητα Απόλλωνα, Τοπική Κοινότητα Διμυλιάς, Τοπική Κοινότητα Καλαβάρδα, Τοπική Κοινότητα Πλατανίων, Τοπική Κοινότητα Σαλάκου, Τοπική Κοινότητα Φανών, Τοπική Κοινότητα Λαέρμων, Τοπική Κοινότητα Πυλώνος, Τοπική Κοινότητα Απολακκιάς, Τοπική Κοινότητα Αρνίθας, Τοπική Κοινότητα Ασκληπιείου, Τοπική Κοινότητα Βατίου, Τοπική Κοινότητα Γενναδίου, Τοπική Κοινότητα Ιστρίου, Τοπική Κοινότητα Κατταβίας, Τοπική Κοινότητα Λαχανιάς, Τοπική Κοινότητα Μεσαναγρού, Τοπική Κοινότητα Προφίλιας, Τοπική Κοινότητα Δαματρίας, Τοπική Κοινότητα Θεολόγου.
γ) Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής:
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων:
Από τη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας με την οδό Ικάρων. Στην οδό Ικάρων έως το κυκλικό κόμβο. Στην επαρχιακή οδό που εφάπτεται του ποταμιού της Κρεμαστής έως τη συμβολή με τη Γέφυρα της Κρεμαστής και στην Λεωφόρο Ελευθερίας έως τη συμβολή με την οδό Ικάρων.
δ) Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη περιοχή που ορίζεται από τις οδούς:
1) λεωφόρος Ιαλυσού από το ύψος του ξενοδοχείου SIRENE BEACH, σε συνέχεια στη Λεωφόρο Ηρακλειδών έως τη συμβολή με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως τη συμβολή με την οδό Παπάγου, στην οδό Παπάγου έως τη συμβολή με την οδό Πρωτογενή και στην οδό Πρωτογενή έως τη συμβολή με την οδό Ιερού Λόχου.
2) στο περίγραμμα που περικλείεται: από την συμβολή της οδού Ιερού Λόχου με την οδό Φερενίκης, σε συνέχεια η οδός Ιαλυσού, σε συνέχεια η οδός Νικολάου Πλαστήρα και σε συνέχεια η οδός Φιλερήμου έως τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως. Η οδός Ακροπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Ιωάννου, η οδός Αγίου Ιωάννου σε συνέχεια με οδό Λοχαγού Φανουράκη, σε συνέχεια με οδό Αρτέμιδος. Η οδός Αρτέμιδος έως τη συμβολή της με την οδό Φερενίκης, και η οδός Φερενίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ιερού Λόχου.
ε) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, οικισμός Φαληρακίου, οικισμός Κολυμπιών (εξαιρουμένωντων καταστημάτων που έχουν πρόσοψη στην Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου), οικισμός Στεγνών, οικισμός Χαράκι, παραδοσιακός οικισμός Λίνδου και οικισμός Πεύκων.

2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές: Δήμος Αγαθονησίου , Δήμος Αστυπάλαιας, Δήμος Λέρου , Δήμος Λειψών , Δήμος Πάτμου καθώς και στο Δήμο Καλύμνου πλην των παρακάτω περιοχών:
α. Από σημείο μετά την πλατεία καθόδου στις Ελιές Πανόρμου προς την Πόθια έως και τον κόμβο της Καλύμνιας.
β. Από σημείο όπισθεν Νικηφορείου Γυμνασίου και άνοδος έως και Αθλητικό στάδιο Καλύμνου γ. Από Νικηφόρειο Γυμνάσιο έως και Αθλητικό στάδιο Καλύμνου δ. Από Δημαρχιακό Μέγαρο έως την Ιδιοκτησία Κυπραίου ιχθυοπωλείο.
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές: Δήμος Καρπάθου , Δήμος Κάσου.

4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩ
Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις περιοχές:
Δήμος Νισύρου καθώς και στο Δήμο Κω πλην των παρακάτω περιοχών:
α. Τα εμπορικά καταστήματα της επαρχιακής οδού Κω-Κεφάλου από την διασταύρωση με την οδό Θάλειας Νικολαϊδου (Τράπεζα Πειραιώς) έως την διασταύρωση με την οδό Αρτεμίσιας στο Ζηπάρι.
β. τα εμπορικά καταστήματα της οδού Χριστόδουλου Τσιγάντε από την διασταύρωση με την οδό Θάλειας Νικολαϊδου.
γ. τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής που ορίζεται από τις οδούς: επαρχιακή οδός Κω- Κεφάλου-Θάλειας Νικολαϊδου-Χριστόδουλου Τσιγάντε (βιομηχανική ζώνη).

Η επιστολή στον Ευστρατίου από τον περασμένο Νοέμβρη

Σχετικά με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, για την οριοθέτηση της περιοχής στο Δήμο Ρόδου, και όχι μόνο, στην οποία θα μπορούν να είναι ανοικτά τα καταστήματα για όλες τις Κυριακές του έτους, σας απαντάμε πως:

Η πάγια θέση του Ε.Κ.Ρ αφορά τη διευκόλυνση λειτουργίας των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, και μόνο σε περιοχές που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν τουριστικά καταστήματα.

Για το λόγο αυτό διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε νέα πρόταση και μένουμε στην αρχική στην οποία είχαμε συναινέσει.

 954 total views,  4 views today