Τα τουρκικά F16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο με ελικόπτερο για την Αθήνα.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονη τουρκική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται στενά από την ελληνική πλευρά.

Κατά πολλούς ήταν μια κίνηση αναμενόμενη, ως απάντηση στις δηλώσεις Αποστολάκη, αν και επισήμως, ούτε από το υπουργείο Άμυνας, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση” ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε, την Τετάρτη (19.12.2018) τη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη για να ευχηθεί, ενόψει Χριστουγέννων, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στις ακριτικές περιοχές.

Έστειλε κι εκείνος το δικό του, ξεκάθαρο, μήνυμα στην Άγκυρα. “Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της” τόνισε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας πως “είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια. Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας“.

 634 total views,  2 views today